5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

İşte verginin gurur kürsüsü

Adana’da 2004 Yılı Vergilendirme Dönemi kurumlar vergisi rekortmenleri açıklandı. Adana Çimento Sanayi (AÇS) 14 trilyon 206 milyar 365 milyon liralık vergi tahakkuku ile Adana birincisi oldu.

6 trilyon 848 milyar 665 milyon lira ile Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Elektrik Üretim Şirketi ikinci, 6 trilyon 835 milyar 361 milyon lira ile Bossa Ticaret ve Sanayi İthalat İhracat Şirketi de üçüncü sırayı aldı. Özmaya Sanayi Ticaret A.Ş. 4 trilyon 26 milyar liralık vergi tahakkuku ile dördüncü, İbrahim Şahin İnşaat Ticaret Limited Şirketi de 697 milyar 491 milyon liralık vergi tahakkuku ile beşinci sırada yer aldı.

Adana Defterdarı Fatih Acar, Gelirler Bölge Müdürü Serdar Aksoy’un da katıldığı törende vergi daireleri ve mal müdürlüklerine 2005 yılı Nisan ayında verilen (2004 yılına ait) kurumlar vergisi beyannamelerine göre en çok vergi tahakkuk eden ilk 100 mükellefi açıkladı.

Defterdar Acar, 2005 yılında verilen kurumlar vergisi beyannamelerinin bir önceki yılla kıyaslandığında yüzde 97.7 oranında artış olduğuna dikkat çekerek, "Kurumlar vergisinde bir önceki yıla oranla rekor düzeyde artış gerçekleştirilmiştir. Bu artışların gerçekleştirilmesinde defterdarlığımız çalışmalarının katkısı büyüktür. Alınan sonuçlar kayıt dışı ile yapılan mücadele ve verginin tabana yayılmasında önemli bir başarı elde edildiğini göstermektedir. Bu sonuçların alınmasında normal mesaisinin üzerinde özverili çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederken, iyi niyetli, bilgilendirici ve yol gösterici çalışmalarımıza olumlu cevap veren tüm mükelleflerimize ve sivil toplum kuruluşlarımıza, basınımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bu yıl ilk defa, daha önce açıklanan Adana merkez ve ilçelerindeki 2004 yılı beyanları dikkate alınarak en yüksek vergi ödeyen ilk 500 mükellefe, defterdarlık yöneticileri tarafından ziyaretle teşekkür edileceğini de ifade eden Acar, "31 Nisan 2005 tarihi itibarı ile tüm gelir ve kurumlar vergisi beyanları alınmış olup, kayıt dışılığın önlenmesi ve vergide adaletin sağlanması bakımından tüm beyanlar, bakanlığımızca belirlenen kriterler, defterdarlığımızca son 3 yıl beyanları esas alınarak yapılan çalışma sonuçları çerçevesinde defterdarlığımızca revizyona tabi tutulacak fiili durumu ile vergi beyanları arasında çok açık tutarsızlık bulunan tüm mükellefler değerlendirmeye alınacaktır. Temel amacımız, haksız rekabete neden olan ve vergide adaletsizliğe yol açan kayıt dışı ekonomiyle mücadele etmek ve kayıt dışı alanları vergilendirmektir. Gözümüz hiç vergi ödemeyenlerin üzerinde olacaktır" diye konuştu.

Defterdar Acar, daha sonra düzenlenen törende, Adana Çimento Sanayi adına Genel Müdür İsmail Erkovan’a birincilik, TEDAŞ Müessese Müdürü M. Nimet Dalkır’a ikincilik, Bossa Ticaret A.Ş. Mali İşler Sorumlusu Şemşi Atakan’a üçüncülük, Özmaya A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İncioğlu’na dördüncülük, İbrahim Şahin İnşaat Ticaret adına Mali Müşaviri Selahattin Kırbaş’a beşincilik plaketlerini takdim ederek teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:41:33
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 12:53:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?