4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşte yeni minibüsler

Adana'da şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılması planlanan, Minibüsçüler Odası'nın projelendirdiği 20 kişilik tam donanımlı yeni minibüsün tanıtımına başlandı.

Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek’in talebi üzerine Ford firması tarafından hazırlanan Transit minibüs, ilk olarak Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası’na götürülerek, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık’a tanıtıldı.

Adana ESOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası 2. Başkanı Kenan Yılmaz ile oda yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu tanıtımda, aracın dış ve iç yapısı ile motor özelliklerini inceleyen Başkan Barışık, bazı eksiklerin giderilmesi kaydıyla “geçerli” not verdi.

Minibüsçüler Odası Başkanı Sözütek, aracı yerinde görerek olumlu not veren Birlik Başkanı Barışık’a teşekkür ederken, “Değişim sürecindeki minibüsçü esnafımızın taleplerini dikkate alarak hazırlattığımız yeni aracımız, Adana şartlarına uyumlu, teknik yapısıyla şu anda kullanmakta olduğumuz araçların üstünde bir kapasite ve konfora sahip, yolcularımızı ve sürücülerimizi rahatlatacak özelliktedir. 6.55 metre uzunluğundaki yeni araç, 19+1 (şoför dahil 20 yolcu kapasitesi), 2500cc turbo dizel intercool motorlu, güçlü kliması, 6 ileri bir geri vitesi ve havalı kapısıyla benzerlerinin çok üstündedir. Büyükşehir Belediyemiz müsaade ettiği takdirde, Adana halkı da çok donanımlı ve rahat yolculuk imkanı veren bu araçları beğenecek ve hizmet kalitemiz de artacaktır” dedi.

Sözütek, tam donanımlı yeni minibüsü, ileriki süreçte minibüs duraklarına da götürerek minibüsçü esnaflara yerinde tanıtacaklarını da kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 17:18:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lotus adana IP: 78.161.119.xxx Tarih : 14.01.2009 01:41:38

Ford'u batmaktan kurtarmaya mı çalışıyorlar? Dere geçerken at değiştirilmez diye bir deyiş vardır. Krizde şoför esnafını borca sokmanın anlamı ne? Zaten işleri kesat, boş gidip geliyorlar. Üstelik Adana trafiği kaldırmaz bu araçları. Büyük gelir dar yollara.