4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İşten çıkarılan işçilerin gözyaşları...

Adana'da 3 sağlık kuruluşunda taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 166 kişi işten çıkarıldı. 3 gündür hastane bahçesinde akıbetlerini bekleyen işçiler ve sekreterler, isimlerinin yer aldığı listeyi parçalayıp gözyaşı döktü.

Edinilen bilgiye göre, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetiminin isteği üzerine, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı bulunan Fatma-Kemal Timuçin Kalp Merkezi ve Seyhan Uygulama Merkezi'nde temizlik, sekreterlik ve hasta bakıcılığı hizmeti veren taşeron firmada çalışan 516 işçinin ihtiyacın üzerinde olduğu gerekçesiyle 166 kişinin işine bugün son verildi.

Hastane yönetimi tarafından işlerine son verilenlerin isim listesi hastane bahçesine asılırken, 3 gündür devam eden gergin bekleyiş yerine gözyaşı, hüzün ve öfkeye bıraktı.

Önce asılan isim listesini inceleyen çalışanlar, daha sonra altında imza ve mühür bulunmayan isim listelerini parçalayarak listenin asıldığı panoyu da söküp yere attı. İşlerine son verilen bazı işçiler de gözyaşlarına hakim olamadı.

Öte yandan, gerginliğin devam ettiği hastanede olası taşkınlıklara karşı polis ekiplerinin yanı sıra çevik kuvvet ekibi hazır bekletiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 13:59:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?