4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İstiklal Şavaşı şehidine anıt mezar

Adana'nın Pozantı ilçesinde Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın gayreti ile İstiklal Şavaşı Şehidi Kasım Hoca'nın mezarı anıt mezar olarak düzenlendi.

1868 yılında Pozantı'da dünya gelen ve Fransızların işgal ettiği ilçenin kurtuluşunda Gökbez Tepesi'ni ele geçirerek kahramanlık örneği sergileyen Kasım Hoca, 1920 yılında Çağbeli Taarruzunda aldığı kurşun yarası ile Belemedik'teki hastanede tedavi gördüğü sırada şehit düşmüştü.

TBMM'nin açılışından 2 gün sonra şehit olan Kasım Hoca'nın Belemedik'teki mezarının toprağa karışmasından rahatsızlık duyan Belediye Başkanı Mustafa Çay, göreve geldikten sonra ilk iş olarak bu mezarın anıt mezar haline getirilmesinin talimatını verdi.

Kasım Hoca'nın anıt mezarının bulunduğu alanın çevre düzenlemesinin yapılacağını ve burasının gelecek nesillere intikal ettirilmesinin sağlanacağını söyleyen Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, "Pozantı'nın Kurtuluşu'nda kahramanlık destanı yaratan atalarımıza karşı görevimizi yerine getirmekten onur duyuyorum. Bu anıt mezarın oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2009 Pazar 11:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?