3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

İtfaiye ekipleri hayatını kurtardı

Adana'da, ocakta unutulan yemeğin alev alması sonucu çıkan yangında dumandan etkilenen yaşlı adam, itfaiye ekiplerin dikkatli çalışması sonucu son anda kurtarıldı.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Mahallesi 19 Sokak 29 numarada bulunan Basın Apartmanı'nın 3. katında meydana geldi. İddiaya göre, eski gazeteci Barbaros Hayrettin Aydoğmuş'un (81) çocukları akşam yemeğini hazırladıkları tavayı ocakta unutarak dışarıya çıktı.

Yemek bir süre sonra yanmaya başlayınca evin bütün odalarını duman kapladı. Evden yayılan dumanı gören apartman sakinleri, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye
ekipleri, yoğun duman arasında girdikleri evde mahsur kalan kimsenin olup olmadığına baktı.

Eve girişte yüksek sesle çalışmaya devam eden müzik ise dikkat çekti. Dumandan göz gözü görmeyince itfaiye erleri de kimseyi bulamadı. Ocakta yanan tavanın dışarıya çıkartılarak evin hava alması sağlandıktan sonra tekrar içeriye girildi. İtfaiye erleri, Barbaros Hayrettin Aydoğmuş'u evin bir odasında hasta yatağında çaresiz bir şekilde yatarken buldu. İtfaiye erlerinden biri Aydoğmuş'a oksijen maskesini takarken bir diğeri ise onu kucaklayarak dışarıya çıkardı.

Daha sonra gelen sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından Aydoğmuş'u hastaneye kaldırdı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 10:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?