2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

'İtfaiye Haftası' kutlanıyor

Adana'da "İtfaiye Haftası" kutlamaları, Atatürk anıtı önünde düzenlenen törenle başladı.

İtfaiyeciler, teşkilatın kuruluşunun 294. yılı nedeniyle Atatürk Parkı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Adil Deveci, törende yaptığı konuşmada, 1714 yılında adı sonradan Davut olan Fransız asıllı David'in, tulumba ile Osmanlı Devleti'nde ilk itfaiye hareketini başlattığını belirterek, "Bugün 294. kuruluş yılını kutladığımız itfaiye teşkilatı, ilk günkü heyecan, vazife ve sorumlulukla görevini devam ettiriyor" dedi.

İtfaiyeciler, buradaki törenin ardından Vali İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti. Deveci, Atış'a, günün anlam ve önemine binaen plaket, itfaiye aracı maketi ile çiçek takdim etti.

İtfaiyecilerle sohbet eden Vali Atış, itfaiye teşkilatının önemli ve esaslı bir teşkilat olduğunun altını çizerek, "İtfaiye teşkilatının çalışmalarını her zaman takip eden birisi olarak, kendilerini yaptıkları işlerden dolayı tebrik ediyorum. Adana itfaiyesi, teçhizat ve eleman bakımından diğer illere nazaran daha iyidir. Türkiye'de itfaiyecilik eskisi kadar kötü olmamakla birlikte, çağa yakın teknolojiyle çalışmaktadır. Adana itfaiyesi de Türkiye'deki bu standartların üzerindedir" dedi.

İtfaiyecilerin gününü kutlayan Atış, "İnşallah bu yıl çok olay olmaz da zamanınız hep eğitimle geçer. Ama siz her zaman göreve hazırsınız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?