4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İtirafçıya 25 yıl inkarcıya müebbet

Üyesi olmadıkları derneğin lokaline alınmadıkları için tüfekle geri dönüp dernek başkanını vurmaktan yargılanan Serdar Günhar, cinayeti itiraf etti ve 25 yıl hapse çarptırıldı. Cinayeti reddeden Mustafa Güçlü ise azmettirmekten müebbete mahkûm oldu.

ADANA Sümer Mahallesi’nde oturan yağlı boya işçisi Mustafa Güçlü (26), Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe-CSKA Moskova maçını izlemek için 12 Aralık 2007’de üye olmadığı halde Sümer Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne gitti. Üye olmadığı için içeri alınmayan Güçlü, arkadaşı Serdar Günhar’ı (30) da yanına alarak tekrar dernek lokaline gidip içeri girmek istedi. Çıkan kavgada bilgisayar tamir ve bakım işinde çalışan Günhar’ın av tüfeğiyle açtığı ateş sonucu dernek başkanı Ahmet Özkurt (53) hayatını kaybetti.

Tutuklanan Günhar ve Güçlü, bir yıldır yargılandıkları Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Daha önceki duruşmada, dernek başkanını arkadaşı Mustafa Güçlü’nün öldürdüğünü iddia eden Günhar, ifade değiştirip itirafta bulundu, "Kendimizi korumak için ateş ettim. Çok pişmanım" dedi.

Olay saatinde başka yerde maç izlediğini öne süren Mustafa Güçlü ise suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, Günhar’ı önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Suçunu itiraf ettiği ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 25 yıla indirdi. Arkadaşı Güçlü ise, ’adam öldürmeye azmettirmek’ suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Suçlamaları kabul etmeyip, pişman olduğunu gösterir davranışlarda bulunmadığı gerekçesiyle Güçlü’nün cezasında indirim yapılmadı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 12:03:00
Güncelleme :3 Ocak 2009 Cumartesi 12:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?