4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

IWBF Kongresi 13 Ekim'de

IWBF AVRUPA KONGRESİ ADANA'DA YAPILACAK

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa Olağan Kongresi 13 Ekim Salı günü Adana'da yapılacak. Kongre'ye 20'den fazla ülkeden 300 dolayında yabancı konuğun katılması bekleniyor.

Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya ve Organizasyon Genel Direktörü Yar. Doç. Dr. İsmail Güneş, engelli basketbolunda pek çok önemli organizasyona imza atan Adana'nın bu kez de uluslararası bir kongreye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kongrenin Adana'da yapılmasının bir anlamda kentin, kongre turizminde de önemli bir potansiyele sahip olduğunu gösterdiğini kaydeden Karakaya ve Güneş, "5 Ekim'de başlayan ve 15 Ekim tarihinde sona erecek Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasının Adana'da yapılmasının Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa Olağan Kongresi'nin de burada yapılmasında büyük etken oldu" dediler.

Karakaya ve Güneş, IWBF Avrupa Kongresi için Dünya Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Maureen Orchard ve Avrupa Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Jan Berling'in de Adana'ya geldiğini sözlerine ekledi.

 

3 ADAY YARIŞACAK

Adana Hilton Oteli'nde 13 Ekim Salı günü yapılacak Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu (IWBF) Avrupa Olağan Kongresine 20'den fazla ülkeden 300 dolayında yabancı konuğun katılması bekleniyor.

Kongre'de, IWBF-Avrupa yönetim kurulu için "Halkla İlişkiler ve Pazarlama Sorumlusu" temsilcisi seçimi yapılacak. Bu seçimde İsrail'den Avi Benbeniste, İtalya'dan Fernando Zappile ve Sırbistan'dan Darko Savron aday olarak yarışacak.

Öte yandan, kongrede Avrupa şampiyonalarında uygulanacak kurallar ve grupların oluşturulması, eleme, Avrupa kupalarında puanlama sistemleri, genç oyuncularla ilgili düzenlemeler, menajerlik sistemi, minimal engellilik derecesi, doping kontrolleri ve prosedürleri, tekerlekli sandalye basketbolu ve istatistik programları kullanımı görüşülecek. Kongrede ayrıca, değişik konularda komisyonlarca hazırlanan raporların görüşülerek karara bağlanacağı bildirildi.

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Federasyonu kongresinde, mali rapor ve bütçelerin oylanacak.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:23:01
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?