4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

İyi hizmet için Ankara parası şart!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, hizmet için Ankara’nın parasını ve imkanlarını getirmenin önemli olduğunu söyleyerek, “İyi siyasetçi, iyi yönetici bunu yapar” dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı makamında kabul eden Başkan Durak, devlet tecrübesi ve mühendisliğin belediye başkanlığı için şans olduğunu vurguladı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yapan Mahmut Çelikcan’ın, aynı zamanda inşaat mühendisi olduğunu ve bu özellikleri nedeniyle belediye başkanlığında da başarılı olacağına inandığını kaydeden Başkan Durak, “Sayın Çelikcan’ın devlet tecrübesi var. Aynı zamanda inşaat mühendisi. İmarcılık ve şehircilik açısından bu çok önemli” dedi.

Başkan Durak, daha sonra şunları söyledi:

“İki özelliğe sahip birinin belediye başkanı olması bir şanstır. Sayın Çelikcan’ın da Yüreğir’e önemli hizmetler yapacağına inanıyorum. Güney Çevre Yolu ve Karataş yolu Karayolları’nın görevi. Ancak, Sayın Çelikcan, şahsi gayretleriyle bu hizmetleri yerine getirecektir. Zaten önemli olan, hizmet için Ankara’nın parasını, imkanlarını Adana’ya getirmektir. İyi siyasetçi, iyi yönetici bunu yapar”.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, bu dönemi Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde geçireceklerini söyleyerek, “Ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde hizmet vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
Öte yandan, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Başkan Durak’ı ziyaret eden Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, TOBB, KESK, TİSK, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ gibi işveren ve işçi temsilcilerinin örgütlü bulunduğu kuruluşlar tarafından “Kriz varsa çare de var” kampanyası düzenleneceğini söyleyerek Başkan Durak’tan destek istedi. Başkan Durak da, kampanyanın başarılı olabilmesi için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban ve il genel meclisi üyeleri de bugün Başkan Durak’ı ziyaret etti.Kaymakam Balaban, Yüreğir’e bağlı 37 köyden, 34’ünün orman köyü olduğunu, bunların mahalleye dönüşmesi nedeniyle imar ve altyapı açısından Büyükşehir Belediyesi görev sahasına girdiğini anlattı. Başkan Durak, mahalleye dönüşen orman köylerinin imarı ve altyapısı için çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 12:35:57
Güncelleme :21 Mayıs 2009 Perşembe 12:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?