4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Jandarmadan eşek operasyonu

Adana'da kesilmeyi beklerken operasyonla kurtarılan eşeklere, köylülere dağıtılmak üzere el konuldu.

Alınan bilgiye göre, Yüreğir ilçe jandarma ekipleri, D-400 kara yolu Yakapınar beldesi yakınlarında şüphe üzerine bir kamyoneti takibe aldı.

Durdurdukları kamyonette arama yapan jandarma ekipleri, yaklaşık 80 kilogram kesilmiş eşek etiyle karşılaştı.

Araç sürücüsü Eyüp A.'yı gözaltına alan jandarma ekipleri, zanlının sorgusunda yeni bilgilere ulaştı. Jandarma ekipleri, polis ve Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle birlikte Bahçelievler mahallesinde Ahmet A.'ya ait evin altındaki ahıra operasyon düzenledi. Ekipler, ahırda yaptıkları aramada kesilmeyi bekleyen 41 tane eşek buldu.

Kesilecek hayvanlar arasında sıpa ve hamile eşekler olduğu da tespit edildi. Evin merdiven altında yapılan aramada ise kesilmiş 2 eşeğe ait yaklaşık 120 kilogram et ele geçirildi. Ahırı, eşekleri pazarda satmak için Şanlıurfa'dan Adana'ya getiren bir kişiye 3 günlüğüne kiraya verdiğini savunan Ahmet A. da (29) gözaltına alındı. Kesilmeyi beklerken bir operasyonla kurtarılan eşekler, ahırdan çıkartılırken zabıta
ekiplerine güç anlar yaşattı. Köylülere dağıtılmak üzere kamyona yüklenmek istenen eşekler, boş alanda sağa sola kaçışmaya başladı.

Zabıta ekiplerinin yardımına çocuklar ve çevredeki vatandaşlar koştu. Gruptan ayrılarak kaçmaya çalışan eşekleri yakalamak kolay olmadı. Uzun süre aç kaldıkları görülen eşekler, çevrelerindeki bitkileri yemeye başladı. Eşekler, yaklaşık bir saatlik bir çalışmayla kamyona yüklenebildi.

Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürü Fesih Kaçmaz, jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada ele geçirilen eşek etlerinin ardından operasyon düzenlendiğini belirterek, "Ahıra yaptığımız baskında 41 tane kesilmeye hazır eşekle karşılaştık. Ayrıca evin merdiven altında yaklaşık 120 kilogram kesilmiş eşek eti bulduk. Toplamda 200 kilogram kesilmiş eşek eti ele geçirdik. El koyduğumuz hayvanları, köylülere dağıtacağız" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 12:45:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?