2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Jandarmadan suç örgütü operasyonu

Adana'da jandarmanın düzenlediği operasyonda, kendilerine polis süsü vererek gasp, soygun ve piyasaya sahte para sürdükleri iddia edilen 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda örgütlü olarak piyasaya sahte para süren ve kendilerine polis süsü vererek gasp ve soyguna karışan Ali D. liderliğindeki organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi.

Jandarma ekipleri, takibe aldıkları 15 ET 696 plakalı otomobili Sofulu beldesi çıkışındaki Hakkıbeyli köyü yakınlarında durdurarak, içinde bulunan İsmail Ö., Servet K. ve Mehmet Ö.'yü gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada, 46 adet sahte
50 YTL'lik, 31 adet de 20 YTL'lik banknot ile 1 adet tabanca, 46 adet mermi, polis yeleği, siren lambası, kar maskesi, masonet kelepçe ve bıçak ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edilirken, firardaki örgüt lideri Ali D.'nin yakalanması için çalışmanın sürdürüldüğü bildirildi. Ali D.'nin eski bir güvenlik görevlisi olduğu ve silah kaçakçılığından da arandığı belirtildi.

Bu arada, madeni yağ işiyle uğraşan zanlılardan İsmail Ö.'nün, 450 bin YTL'lik borcunu ödeyebilmek için yeğeni Mehmet Ö. ile birlikte suç örgütüne katıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 17:30:11
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 17:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?