3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Jeoloji Mühendislerinden ziyaret

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Sedat Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri Adana Valisi İlhan Atış'ı ziyaret etti.

JMO Adana Şube Başkanı Sedat Türkmen, ziyarette yaptığı konuşmada, ülkemizde sanayi alanları ve yerleşim birimlerinin genelde 1. sınıf tarım topraklarına kurulduğundan, büyük can ve mal kayıpları ile sonuçlanan depremlere maruz kalındığını ifade etti.

Türkmen, "Yeni yerleşim alanları seçilirken, 1.sınıf tarım toprağı olan ovalardan kaçınılmalıdır. Ayrıca, sulama suyu, sanayi kullanımı ve içme suyu rezerv ve kullanım açısından bölgemiz Türkiye'nin en zengin havzası konumundadır. Su kaynaklarımızın, kirlilik ve diğer nedenlerle tehdit altında olması, su kaynaklarının rasyonel kullanımı ve korunmasını getirmektedir. Bu nedenle yürürlükte bulunan su kirliliği kontrol yönetmeliği ilkelerine titizlikle uyulması gerekmektedir" dedi.

Sofulu çöplüğünün de, kentin içinde kaldığını vurgulayan Türkmen, çöplüğün biran önce kapatılması gerektiğini kaydetti. Vali Atış ise, "Su zengini bir ülkede yaşıyoruz ama kıymetini bilmemiz gerekmektedir. Halkımız suyu tasarruflu kullanmalı, israf etmemelidir" dedi. Çöplük sorununun çözümü için köylerde, çöp alanları ile ilgili çalışmalara başladıklarını kaydeden Vali Atış, "Halkımızın sağlığını çok önemsiyorum" diye konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 13:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?