2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Jeoloji mühendislerine seminer

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesi tarafından, meslek içi eğitim seminerleri kapsamında "Kanalizasyon ve İçme Suyu Semineri" gerçekleştirildi.


JMO Adana Şubesi'ndeki seminere; şube yönetimi, jeoloji mühendisleri ile İller Bankası ve Devlet Su İşleri'nde görevli mühendisler katıldı.
JMO Adana Şube Başkanı Doç. Dr. Sedat Türkmen, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, jeoloji mühendisliğinin çok geniş uygulama alanlarına sahip olduğunu belirterek, "Jeoloji mühendisleri; maden, yer altı suyu, baraj ve otoyol gibi büyük mühendislik yapıları ve her türlü doğal yapı malzemelerinin aranıp bulunmasının yanı sıra kentlerin alt yapısını oluşturan kanalizasyon, içme suyu, metro ve çöp alanlarının belirlenmesi gibi şehirleşmeye yönelik alanlarda faaliyet göstermektedir. Kentlerin daha yaşanılır halde sağlam bir alt yapıya sahip olması için jeoloji mühendisleri olarak her türlü sorumluluğumuzu yerine getirmekteyiz ve getirmeye devam edeceğiz" dedi.
Mevcut İmar Yasası ve belediye şemasında jeoloji mühendisleriyle ilgili bir birim bulunmadığını da ifade eden Türkmen, "Jeolojik ve jeoteknik uygulamaların yoğun olduğu kent alanlarında eksik olan jeoloji hizmetlerinin yer alması için tüm belediyelerden jeoloji mühendislerinin yer alacağı gerekli birimlerin kurulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.


Seminere konuşmacı olarak katılan İller Bankası'nda görevli Jeoloji Mühendisi Mustafa Yıldırım da, "İçme Suyu, Kanalizasyon ve Üst Yapı Projelerinde Jeoteknik Etütler" başlıklı sunumunda, "Jeoteknik etütlerde İller Bankası uygulamaları, Ön etüt/planlama raporları, keşifler (Yaklaşık maliyet), etaplar, yersel tetkikler, ön jeoteknik raporlar, jeoteknik raporlar, jeoteknik açıklama raporları, üst yapı raporları, çalışmaların yerinde denetimi ve vize işlemleri" konularında bilgiler aktardı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:12:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?