3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

JMO'dan Başkan Durak'a ziyaret

Yeni seçilen Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı makamında ziyaret etti.

Beraberinde yönetim kurulu üyeleri olduğu halde Başkan Durak’ı ziyaret eden Sedat Türkmen, Büyükşehir Belediyesi ile diyalog içerisinde olmayı arzu ettiklerini bildirdi.
Adana kentinin Çukurova’da mümbit topraklar ve alüvyol dolgu üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Türkmen, "Adana’da yeraltı su seviyesi çok yüksek olduğundan, her türlü inşaatın yeraltına yapımı problemlidir. Bu açıdan, şehrin kuzeye taşınması, yüksek tepelere çıkarılması isabetli olmuştur. Ne var ki, Seyhan’ın kuzeyinde kalan yeni ilçenin adı Çukurova olmamalıydı. Zira Çukurova, Silifke’den İskenderun’a kadar olan geniş bir bölgenin adıdır" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve Jeoloji Mühendisleri Odası’nın Yönetim Kurulu’na yeni görevlerinde başarılar dileyen Başkan Durak ise, "Belediyecilik, özellikle altyapı hizmetlerinde jeoloji mühendislerinin teknik bilgilerine büyük önem verir. Geçmişte bu doğrultudaki uyarılara kulak vererek şehri kuzeye taşıdık. 1998 yılında meydana gelen deprem kuzeyde hasara neden olmadı. Buna karşın şehrin güneyinde, büyük oranda hasar ve can kaybı meydana geldi. Bu olay da, yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu bir kez daha ortaya koydu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?