4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

KA-DER'den kadın adaylara destek

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA-DER), Adana Şubesi mahalle muhtarlıklarına aday olacak kadınlara ücretsiz eğitim hizmeti vereceğini bildirdi.

KA-DER yönetim kurulu üyesi Ferah Nalcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında, Adana'da 310 mahallede sadece Cemalpaşa ve Güzelyalı Mahalle Muhtarlarının kadın olduğunu söyledi. Kadınların siyasette çok aktif bir şekilde rol alması için yerel yönetimlerin en alt tabakasını oluşturan muhtarlıklar için her mahallede kadınların aday olmasını istediklerini belirten Nalcı, "Adana'nın en büyük iki mahallesinde seçilen kadın muhtarlar Hatice Nazlı Yakıcı Cemalpaşa, Yasemin Özer ise Güzelyalı Mahallesi'nde işlerini başarıyla yürütüyor. Bu sayının daha da artması gerekiyor. Bu nedenle bu yıl muhtar adaylarına ücretsiz eğitim vereceğiz" diye konuştu.

Kadın muhtar adaylarına dernek olarak 23 ve 25 Şubat tarihleri arasında ücretsiz olarak siyasi ve yönetici konularında eğitim vereceklerine dikkat çeken Nalcı, "Bu konuda destek almak isteyen kadın arkadaşlarımız derneğimize başvuruda bulunabilir. Hedefimiz, kadınların her alanda başarılı olmalarını sağlamak. Kadınların yönetimde daha aktif rol almasını sağlamak" dedi.

AB ilerleme raporunda da kurulması gereken "Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu"nun, 10 Şubat 2009 tarihinde TBMM'nin onayına sunulacağını hatırlatan Nalcı, bu konuda tüm milletvekillerinden destek beklediklerini vurgulayarak, "KA-DER ve Türkiye Kadın Harekatı'nın 10 yıldır verdiği uğraşlar nihayet sonuç vermiştir. TBMM'de görev yapan tüm parti ve milletvekillerini bu demokrasi sınavında, kadınların taleplerine kulak vermeye ve komisyonun kuruluşu için olumlu oy kullanmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 16:19:26
Güncelleme :5 Şubat 2009 Perşembe 16:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serap yıldız IP: 81.214.166.xxx Tarih : 8.02.2009 15:42:00

Turkiye genelinde kadın aday adaylarını  destekleme konusundaki çalışmalarınız gerçekten takdire değer.Ancak yerel bazda kadın aday adaylarıyla direkt ilişki içine girip sonuç alıcı çalışmalar yapmak gerekirdi.Gerçi boşvuru sayısı hakikaten azdı.Ama halkın yoğun ilgisini çeken kadın aday adayları gösterilmedi.sadece vitrin bazında erkeklerin çalışma arkadaşı olmaktan öteye gidemeyen bazı adaylar il bazında gösterildi.Bu tür aslında erkek eksenli kadın adaya da karşı olmalıyız.Yetenekli ve kişilikli kadın adaylarımıza sahip çıkıp varsa onların eksiklerini tamamlamılıyız.ilerici aydın şehrimiz İZMİRDE hiç kadın adayımız yok.Bence bu bizim başarımız.MASAYA YUMRUĞU VURMALIYDIK.örneğin bucada AYTEN KARADAĞ sadece kadın olduğu için deği yaptığı çalışma ilede adaylığı fazlasi le haketmişti.engellendi.önünü açabilirdik ama eksik kaldık.