4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaan bebek sünnet oldu, öldü!

KAAN BEBEK, SÜNNET EDİLDİKTEN SONRA ÖLDÜ

Adana'da 1 aylık bir bebek, hastanede ameliyatla sünnet edildikten sonra hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre bir fabrikada işçi olarak çalışan Murat Otuk (32), eşi Hürü Otuk (30) ile birlikte 1 aylık bebekleri Kaan'ı rutin kontrol için sağlık ocağına götürdü.

Buradaki doktorun sünnet edilmesini tavsiye ettiği Kaan bebeği anne ve babası Çukurova Devlet Hastanesi'ne getirdi.

Burada sünnet için ameliyata alınan Kaan bebek, operasyonun ardından hayatını kaybetti. Bebeğin ölümünü şüpheli bulan cumhuriyet savcısı, otopsi yapılmasına karar verdi. Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Kaan bebeğin cenazesi, daha sonra yakınları tarafından toprağa verilmek üzere alındı.

Baba Murat Otuk, çocuğunun hiçbir rahatsızlığının olmadığını belirterek, rutin kontrol için önce sağlık ocağına götürdüklerini ifade etti. Murat Otuk, sağlık ocağındaki doktorun sünnet edilmesi yönündeki tavsiyesi üzerine bebeği Çukurova Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

"Sağlık ocağındaki doktor, 'Sünnet olursa daha iyi olur' dedi. Sünnet olursa idrar yollarında iltihaplanma ve kireçlenmenin olmayacağı söylendi. Eşim, Kaan'ı Çukurova Devlet Hastanesi'ne getirdi. Orada dün saat 15.30- 16.00 gibi ameliyata girdi. Saat 14.15 gibi ölüm haberi geldi. Sağlık durumunda hiçbir şey yoktu. Sünneti yapan doktor, otopsi yaptırmamızı söyledi. Kendisinin de daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadığını söyledi. Ne olduğunu bilmiyoruz. Kimsenin günahını almak istemiyoruz."

Baba Otuk, otopsiden çıkacak kararı bekleyeceklerini söyleyerek, "Bu işin takipçisi olacağız" dedi.

KAAN BEBEK, SÜNNET EDİLDİKTEN SONRA ÖLDÜ
KAAN BEBEK, SÜNNET EDİLDİKTEN SONRA ÖLDÜ
KAAN BEBEK, SÜNNET EDİLDİKTEN SONRA ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 12:43:01
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 14:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?