4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

‘Kabotaj Bayramı’ kutlanıyor

Adana’nın Ceyhan ilçesinde ‘Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’ dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndaki anıt önünde çelenk töreni düzenlendi.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenkler sunuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Botaş Liman Başkanlığı kaptanlarından İsmail Tavşan yaptı. Tavşan, konuşmasında, kabotaj hakkının bir ülkenin limanlarının işletilmesi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin deniz liman işletmeciliği açısından dünyanın birçok dev ülkesini geride bırakarak siyah listeden beyaz listeye geçtiğini ifade etti.

Ceyhan kaymakamı Gürbüz Karakuş ise konuşmasında, 1 Temmuz 1926 yılından bu yana kutlanan Kabotaj ve Denizcilik Bayramı’nın ülkemiz açısında çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bir milletin kendi sınırları içersinde kalan denizlerini kendi menfaatleri doğrultusunda kullanması egemenliğin bir parçasıdır. Sivil, askeri, ekonomik ve siyasi anlamda büyük önem arz eder. Ülkemizin üç tarafının da denizlerle kaplı olması kabotaj hakkının önemini daha da arttırmaktadır” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 12:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?