3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kabus gibi inşaat!

Adana'da, arsa sahibi ile müteahhidin mahkemelik olması nedeniyle 15 yıldır tamamlanamayan inşaat, çevre sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.

Yeni Baraj Mahallesi'ndeki Adana Asker Hastanesi'nin yanında bulunan arsada 15 yıl önce inşaatına başlanan 3 bloktan biri, arsa sahibi ile müteahhidin anlaşamayarak mahkemelik olması sonucu tamamlanamadı. Kaba inşaatı bittikten sonra çalışmalar dururken, bina, yıllarca farklı kişilerce farklı amaçlar için kullanıldı.

Uyuşturucu ve uçucu madde kullananların yanı sıra fuhuş için yer arayanların ortak adresi haline gelen inşaatta, 1 intihar, 1 faili meçhul cinayet meydana geldi. 32 daireden oluşan 8 katlı apartman inşaatında, çok sayıda intihar girişimi de yaşandı.

İnşaatta yaşananlardan dolayı gece evlerinden çıkamaz hale gelen çevre sakinleri, binanın uyuşturucu ve uçucu madde bağımlıları tarafından kullanılması nedeniyle çocuklarını da evlerinin önündeki parka gönderemez oldu. Binanın tamamlanmasını veya giriş katının kapatılarak farklı amaçlar için kullanılmasının engellenmesini isteyen çevre sakinleri, başvurdukları belediyelerden bir sonuç alamadı. Çevre sakinleri, sorunlarını çözeceğine inandıkları Vali İlhan Atış'a iletmek üzere, son olarak aralarında 200 imza topladı.

Bina önünde toplanarak açıklama yapan çevre sakinleri, Vali Atış'a vermek üzere yazdıkları dilekçede şunları kaydettiler: "15 yıllık bitmemiş 8 katlı apartman inşaatı nedeniyle muzdaribiz. Bu inşaat, mahalle sakinleri tarafından tanınmayan kişilerce, bilinmeyen amaçlarla kullanılmaktadır. Son yıllarda muhitimizde görülen hırsızlık vakaları artmış, hatta 8 ay önce bu inşaatta faili meçhul bir cinayet vakası meydana gelmiştir. Bunun dışında bu inşaatta fuhuş yapıldığı ve uyuşturucu kullanıldığına defalarca şahit olunmuştur. Bu huzursuzluk nedeniyle bitişikteki çocuk parkına da çocuklarımızı rahatça götüremiyoruz. Çünkü meçhul şahıslar, bu parkta, yani Adana'nın göbeğinde esrar sarıp içiyorlar. Polisi arıyoruz, ama onlar gelene kadar şüpheliler kaçıyorlar, polis gidince tekrar geliyorlar. Akşam hava karardıktan sonra tedirginlik içinde kalıyoruz. Can ve mal güvenliğimiz, dolayısıyla huzurumuz için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz."

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 10:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?