2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kaçak barakalar yıkılıyor

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, sahil bandı ile hazine arazisi üzerine kaçak olarak inşa edilen ahşap barakaların yıkımına başlandı.

Yumurtalık Belediye Başkanı Habip Salıç, yerli turizmciler tarafından sahil bandı ile hazine arazisi üzerinde kaçak olarak inşa edilen toplam 350 ahşap barakanın yıkımına başladıklarını belirterek, "İlçemiz birinci derecede turizm bölgesi olması nedeniyle sahil şeridindeki kaçak barakaları yıkmak zorundayız. Baraka sahiplerini tek tek arayarak, durumu anlatıyoruz. İsteyen vatandaşlar gelip kendi barakalarını kendileri sökebiliyorlar. Ulaşamadığımız kişilere ve terk edilen barakaları kepçeyle yıkıyoruz" dedi.

Yumurtalık'ta çarpık kentleşmeyi önlemek amacıyla sahildeki kaçak yapıları yıkmak zorunda kaldıklarını ifade eden Salıç, Yumurtalık'a gelen yerli ve yabancı turistlerin rahat denize girebilmeleri için sahil düzenlemesini yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi. Belediye Başkanı Salıç, İlçe İdare Kurulu'nun kararı ile barakaların yıkımına başladıklarını ifade ederek, amaçlarının daha güzel bir sahil şeridi oluşturmak olduğunu kaydetti.

Yıkım çalışmalarının tamamlanmasının ardından sahil şeridinde çevre düzenlemesi yapacaklarını vurgulayan Salıç, yaz aylarında Yumurtalık'a tatil amacıyla gelen vatandaşları mağdur etmemek amacıyla çadır yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 12:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?