5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kaçak elektrik çetesine darbe!

Adana’da, bazı işyerlerinin elektrik tesisatlarına kurdukları düzenekle kaçak elektrik kullanımını sağlayarak, devleti trilyonlarca lira zarara uğrattıkları tespit edilen 9 kişilik şebeke çökertildi.

Bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay süren çalışma neticesinde kaçak elektrik şebekesine darbe vurdu. Özellikle poşet fabrikalarında kullanılan elektrik tesisatlarına kurdukları kaçak düzeneklerle yüzde 60 oranında elektrik kaçağı sağlayan 9 kişi yakalandı. Operasyonda, düzeneğin kurulduğu işyerlerindeki elektrik tesisatlarında ve şahısların işyerlerinde çok sayıda elektronik sayaç devreleri, manuel ve dijital sayaçlar, elektrik mühürleri, mühür telleri, elektrik direnç ve diyotlarıyla camlı manyetik alanlı kablolar ele geçirildi.

Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda 700 işyerinden 25’ini kontrol ettiklerini ve bu işyerlerinden 2’sinde kaçak elektrik düzeneği tespit ettiklerini belirten emniyet yetkilileri, çalışmalarının aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Kurulan düzeneklerle devletin trilyonlarca lira zarara uğratıldığı belirtilirken, ayrıca uzaktan kumanda ile çalışan kaçak elektrik sisteminin kablolar arasına camlı ve mıknatıslı tertibat kurulmak suretiyle tesisat çekildiği ve kontroller sırasında tespitinin çok zor olduğu bildirildi.

5’i Mardin Kızıltepe’de yakalanarak gözaltına alınan A.C., M.C., A.C., H.K., S.İ., M.D., B.B., B.Y., ve Y.A. adlı kişiler, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan biri, emniyetten çıkarılırken gazetecilere saldırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2005 Pazartesi 12:48:29
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 12:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?