3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kaçak göçmene devlet sahip çıktı

Adana'da yaklaşık 2 hafta önce jandarmanın kaçak göçmenlere yönelik operasyonunda, soğuktan ayak ve el parmakları donmuş şekilde yakalanan Afganistan uyruklu Muhammet Selim'e devlet sahip çıktı.

Yaklaşık 2 hafta önce Ceyhan'da yakalanan 97 göçmenden biri olan Muhammet Selim (48), Afganistan'dan çıktıktan sonra dağlarda yaya yürüdüklerini ve aşırı soğuktan dolayı el ve ayaklarının tutmadığını söyledi. Selim, Ceyhan'da yakalandıktan sonra Adana'ya getirildiklerini ve kendisi gibi 8 arkadaşının da Türkiye Cumhuriyeti tarafından tedavi altına alındığını, ancak kendisinin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün ortak çalışmasının ardından Numune Hastanesi Plastik Cerrahi Servisinde tedavisi süren Selim, "Yakalanmasaydık belki şu an ayak ve ellerim tamamen kesilmiş olacaktı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bize sahip çıktı. Hastanede tedavim yapılıyor. 2 haftadır sürekli hastaneye geliyorum. Ayak parmaklarımdan birkaçı soğuktan işlevini yitirdiği için kesildi. Ama Türkiye, bize sahip çıkmasaydı parmaklarım ya da ayağım bütünüyle kesilebilirdi" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 14:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?