4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaçak sigara ele geçirildi

Adana'da, hurda yüklü bir kamyonda piyasaya sürülmek istenen 65 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine 3 ay süren istihbarat ve teknik takip sonucu, Van'dan yola çıkan ve görünüşte hurda yüklü olan 65 EN 577 plakalı kamyonda kaçak sigaraların taşındığı belirledi.

Ekipler, düzenledikleri operasyonda Denizli Mahallesi'ndeki bir hurdalığa giren kamyoneti durdurarak arama yaptı. Hurdaların arasına kaçak sigaraların gizlendiğini tespit eden ekipleri aracı emniyet otoparkına götürdü. Burada 2,5 saat süren çalışma sonucu, hurdalar arasında gizlenmiş 65 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Sürücü Hüsnü G. (37) ve oğlu Aydın G.'yi (20) gözaltına aldı.

Sigaraların Van'dan getirildiği, Adana ve çevre illerde piyasaya sürmek istendiği belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların sorgulanmasının ardandan adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 11:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?