4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaçak sigara operasyonu

ADANA’da düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 700 bin TL olan 260 bin paket kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili 12 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, Suriye’den Türkiye’ye kaçak yollarla sigara getirdiğini tespit ettiği suç örgütünü 9 ay önce teknik takibe aldı. LPG tanklarında ve kamyon kasalarına yaptıkları gizli bölmelerde yurda kaçak sigara getirildiğini belirleyen polis, örgüt üyelerine yönelik 15 ayrı operasyon düzenledi.

Örgüt üyelerinin evlerine ve otoyol gişelerinde yapılan operasyonlarda örgüt lideri olduğu iddia edilen A.M. ile öğretmen İ.T., C.A., Ç.Y., H.A.Ö., R.G., H.A.Y., M.Y., E.U., A.B., E.S. ve Y.A. gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da çeşitli markalara ait 260 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Zanlılardan birinin, kapısı olmayan evindeki bir odasını depo olarak kullandığı, odaya banyo havalandırma deliğinden girildiği öğrenildi. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 700 bin TL civarında olduğu bildirildi.

Zanlılar ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2009 Pazartesi 12:52:04
Güncelleme :2 Şubat 2009 Pazartesi 12:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?