4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaçak sigarayla mücadeleye devam...

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, sigara yasağıyla birlikte kaçak sigarayla mücadelenin hız kazanacağını belirtti.

Kesmez, yaptığı açıklamada, piyasada 1 TL'ye satılan kaçak sigarayla mücadeleyi etkin şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Ben Van'dan geldim. O bölgede bol miktarda kaçak sigara bulunmaktadır. Hakkari'de Tekel'in ürünleri satılmıyor. Çünkü o bölgede kaçak sigara bol miktarda var. Kaçak sigaralarda mevcut sigaraların 10 katı daha fazla zararlı maddeler var. Mevcut sigara bile boğaz kanserini 2 kat arttırıyor. Ciğerle ilgili hastalıkları arttırırken, özellikle kadınlarda cilt bozukluklarına neden oluyor. Kaçak sigara içenlerde bu oranları 20 ile çarpıyorsunuz. Mevcut sigaradan çok daha zararlı" dedi.

Kaçak sigara satışını tamamen önleyeceklerini kaydeden Kesmez, "Arkadaşlarımla beraber kaçak sigara konusunda kesin mücadele edeceğiz. Hiç satılmaması gerekiyor, çünkü daha zararlı. İnsanlar hiç zehirlenmemelidir. Sigara yasağıyla birlikte bizim kaçak sigarayla mücadelemiz hız kazanacak. Madem biz sigara yasağıyla vatandaşımızı düşünüyoruz, kaçak sigara daha fazla zararlı olduğu için bu çalışmalarımız artarak devam edecek" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 14:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?