3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kaçak yapılaşmaya izin yok!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, kendisinin bugüne kadar kaçak yapılaşmaya izin vermediğini belirterek, bundan sonra da izin vermeyeceğini söyledi.

Durak, Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bazı yerel gazetelerde kendisi ve ailesi hakkında haberler yayınlandığını, bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ifade etti.

Tüm aile fertlerinin ve kendisinin kanun dışı hiçbir girişiminin olmadığını belirten Durak, "Ben 40 yıldır devletin, siyasetin içindeyim. Ben ve ailem hakkında gayri meşru hiçbir iddiayı kimse söyleyemez. Bu tip haberler hem Adana'ya hem de basına zarar verir" dedi.

İmarsız bir kentte belediyelerin çalışmasının mümkün olmadığını ifade eden Durak, kaçak yapılaşmada Büyükşehir Belediyesi'nin gösterdiği hassasiyeti, merkez ilçe belediyelerinin göstermediğini savundu.

Kentte kaçak yapılaşmanın tüm hızıyla sürdüğüne işaret eden Durak, imarlı bir kentin daha huzurlu ve devletine daha güven veren bir şehir olacağına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Bu şehir hepimizin, planlı bir kent için gerekli tüm hassasiyeti göstermeliyiz. Varoşlar daha imarlı ve planlı olursa oradaki insanlar daha mutlu olur. Ben kaçak yapılaşmaya izin vermedim, bundan sonra da vermeyeceğim."

Durak, Büyükşehir Belediyesi'nin bitki alım ihalelerini sadece bir firma ile yaptığı yönündeki bir soruya ise, tüm belediyeler içerisinde en ucuz ve en kaliteli peyzaj çalışmasını yaptıklarını, Adanalı firmaların ise ihalelere girmediğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 14:42:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?