4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kaçakçılara suçustü

Adana'da tarihi eser kaçakçılığı yapan organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda toplam 14 kişi yakalandı. Suç örgütünün tarihi eserleri pazarlamak için katalog hazırladıkları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, organize bir şekilde tarihi eser kaçakçılığı yapıldığı yönünde ihbar alan Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, konuyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Adana'nın merkez Seyhan ve Yüreğir ilçeleri ile Kozan, Ceyhan, Yumurtalık ve İmamoğlu ilçesinde toplam 20 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda, suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen M.Ç., örgüt üyesi oldukları ileri sürülen A.Ö., B.O., B.Ç., H.Ç., A.B., A.R.G., B.G., H.Ö., M.A., N.M., U.T. ve A.K. adlı kişiler yakalandı.

Gözaltına alınan kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada, 2 adet kurusıkı tabanca, 189 adet eski dönemlere ait sikke, 5 adet tarihi değeri bulunan kitap, 38 parça çeşitli dönemlere ait süs eşyası, 2 adet eski dönemlere ait terazi, 4 adet metal arama detektörü ile suç örgütünün ellerindeki tarihi eserleri pazarlamak için hazırladıkları katalog ele geçirildi.
Jandarmadaki sorgulamaları tamamlanan 14 kişi adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 13:50:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?