2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kaçırdığı çocuğu bırakıp, kaçtı!

Adana'da 3 yaşındaki bir kız çocuğu, arkadaşlarıyla birlikte evinin önünde oynarken, bisikletli bir kişi tarafından kaçırıldı. Polis ekiplerinin takip ettiği şahıs, çocuğu tren hattı kenarına bırakarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 20.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi, 3994 Sokak'ta meydana geldi. Evlerinin önünde kardeşi T.T. (6) ve kuzeni ile oyun oynayan D.T. (3), 19-20 yaşlarında bisikletli bir kişi tarafından zorla kaçırıldı. T.T.'nin haber vermesi üzerine, baba Hüseyin T. ve anne Nur T., küçük kızlarını aramaya başladı.

Bisikletli şahsın peşine düşen inşaat işçisi baba Hüseyin T., tüm aramalarına rağmen çocuğunu bulamadığını söyledi. Kardeşinin kaçırılmasına şahit
olan T.T.'nin ise olayın şokunu üzerinden atamadığı görüldü.

Sokağa dökülen vatandaşlar da yaşanılan olaya tepki göstererek, son zamanlarda ölümle sonuçlanan olaylardan dolayı tedirgin olduklarını söyledi. Olayı haber alan polis ekipleri, ilçeyi ablukaya alarak, arama çalışmalarına başladı. Polis, verilen bilgiler doğrultusunda 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların olayla ilgilerinin olmadığı anlaşılırken, polis arama çalışmalarına devam etti.

Polis, olaydan 1 saat kadar sonra da şüphelendiği bir kişiyi takibe aldı. Takibe alındığını anlayan kişiyle polisler arasında kovalamaca başladı. Kısa süren kovalamacanın ardından şahıs, çocuğu Yenidoğan Mahallesi'ndeki tren hattı kenarına bırakarak kaçtı. Polis ekiplerinden biri çocuğu yanlarına alırken, diğer ekipler de tekrar kaçan şahsın peşine düştü. Küçük çocuk annesiyle birlikte Numune Hastanesi'ne götürülerek, sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra annesinin kucağında eve gelen çocuğu mahalle sakinleri alkışlarla karşıladı. Organ mafyasından şüphelendiklerini belirten vatandaşlar, çocuk kaçırma gibi suçlardan yakalananların kısa sürede serbest bırakıldığını savundu. Öte yandan vatandaşlar, çocuğu bulmayı başaran polislere de teşekkür etti.

Bu arada polis ekipleri eşgale uygun bir kişiyi gece geç saatlerde Afetevleri Mahallesi'ndeki ara sokaklarda kovalamaya başladı. Polis ekipleri yakalamayı başardıkları zanlıyı sorgulamasının yapılması için polis merkezine götürdü.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 09:39:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?