1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Kaçırılan Türkler için kader günü

KUZEY IRAK'TA KAÇIRILAN İKİ TÜRK İÇİN KADER GÜNÜ

Kendilerine "Müslüman Kardeşler" adını veren silahlı grubun, Kuzey Irak'taki inşaat şantiyesinden fidye amaçlı kaçırdığı İskenderunlu Elektrik ve Elektronik Mühendisi Cüneyt Özkaya (33) ile Adanalı İnşaat Teknisyeni İsa Oğur (37) için verilen süre bugün doluyor.

Her iki rehine için istenilen 350 bin dolarlık fidyeyi, maddi imkanı olsa oğlunu kurtarmak için fazlasıyla vereceğini söyleyen İsa Oğur'un annesi Zehra Oğur (55), "Evladımın kurtulması içini istedikleri parayı fazlasıyla verirdim fakat gücüm yok. Çocuğumun bir an evvel kurtarılmasını istiyorum" dedi.

ODTÜ Elektrik - Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu Cüneyt Özkaya ile İnşaat Teknisyeni İsa Oğur, 19 Mart 2011'de Kuzey Irak'ta silahlı kişiler tarafından kaçırıldı. Selahattin kentinin yakınlarındaki Şirgat Bölgesi'ndeki okul inşaatında çalışan iki Türk için fidyecilerin tanıdığı süre bugün sona erdi. Kendilerine "Müslüman Kardeşler" adını veren bir grup tarafından kaçırılan iki Türk'ün kurtarılabilmesi için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Yapılan tüm görüşmelere rağmen silahlı grup, rehineleri

serbest bırakmayı kabul etmedi.

Özkaya ve Oğur'un çalıştığı Adana Çelik Sanayi Şirketi'nden 350 bin dolar istedikleri öğrenilen fidyecilerin, rehinelerin sağ olduğunu göstermek için 9 dakikalık bir çekim yaptığı, bu görüntüleri de internet üzerinde aile yakınlarına gönderdikleri belirtildi.

Bilinmeyen bir yerde rehin olarak tutulan İsa Oğur'un annesi Zehra Oğur, bir an önce evladına kavuşmak istiyor. İsa'nın en 3 oğlunun en büyüğü olduğunu sölyene acılı anne, "Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum. Umudumu hep korumaya çalışıyorum. Bugün verdikleri süre doluyormuş. Sabaha kadar gözüme uyku girmedi. Evladım bir an önce bulunsun. Yetkililere yalvarıyorum" dedi.

KUZEY IRAK'TA KAÇIRILAN İKİ TÜRK İÇİN KADER GÜNÜ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2011 Cuma 14:29:01
Güncelleme :20 Mayıs 2011 Cuma 16:08:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?