3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kadın adayı kampanyasına destek

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER), tarafından yerel seçimler öncesi başlatılan "Gerçek demokrasi için yüzde 50 kadın adayı" kampanyasına Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi destek verdi.

Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Melek Kurt, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) yaptığı basın toplantısında yerel seçimlerde yüzde 50 kadın aday görmek istediklerini ve KA-DER'in "Gerçek demokrasi için yüzde 50 kadın adayı" kampanyasını desteklediklerini söyledi.

Kurt, yıllardır kadınların siyasete katılma oranını arttırmak için mücadele ettiklerini ancak yerel yönetimlerde kadınların yüzde 1 oranında temsil edildiğini belirterek, "Kadın meclisimiz bütün partilere eşit mesafededir. Ama kim başlatırsa başlatsın yüzde 50 kadın erkek eşitliğine destek vereceğiz. Muhtarlık seçimlerinde bile kadının yeri yok" dedi.

Kadınların siyasette daha aktif olması için KA-DER'in bu yıl başlattığı kampanyayı desteklediklerini anlatan Kurt, kadınların kendileri gibi düşünen birkaç erkekle birlikte siyasi parti kurabileceğini ancak, bunu yapmak istemediklerini var olan siyasi partilerin içerisinde yer almak istediklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 17:30:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?