2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kadın girişimciler Adana'da buluşacak

3. Anadolu Kadın Girişimciler Zirvesi'nin, 27-28 Şubat 2009 tarihlerinde Adana Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİD) ev sahipliğinde gerçekleştirileceği bildirildi.

Anadolu Girişimci İşkadınları Dernekleri Federasyonu (AGİFED) Başkanı Nilüfer Baran, KAGİD yöneticileriyle birlikte Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 3 yıl önce temelleri atılan kadın girişimci derneklerinin Anadolu'nun dört bir yanına dalga dalga yayılarak büyük sayılarının 18'e ulaştığını, bu derneklerin AGİFED çatısı altında toplandığını belirtti.

Bu yıl 3.'sü düzenlenecek Anadolu Kadın Girişimciler Zirvesi'nin ilkinin 2007 yılında Kahramanmaraş'ta, ikincisinin ise bu yıl Hatay'da gerçekleştirildiğini anımsatan Baran, "Adana Kadın Girişimciler Derneği tarafından düzenlenecek olan 3. Anadolu Kadın Girişimciler Zirvesi'ne; AGİFED üyeleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin yanı sıra ülkemizin kanaat ve doğal önderlerini davet ediyoruz" dedi.

Zirvede, 500 yatırımcı girişimci kadının, "Yönetimde ve Temsilde Kadın" başlığı altında güncel ve geleceğe yönelik sorunları tartışacağını vurgulayan Baran, zirvenin yerel seçimlere 1 ay kala düzenlenmesinin de; ulusal görsel ve yazılı medyanın zirveye yoğun ilgisini beraberinde getireceğini savundu.

Baran, kadın girişimcilerin ülke ekonomisine daha fazla katma değer yaratmasının, ülkenin kalkınmasında kadınların katkısı ve en önemlisi de temsil gücünü artırmanın yollarının araştırılacağı ve deneyimlerin paylaşılacağı zirvede, sorunlar ve çözüm önerilerinin kamuoyu ve yetkili kurumlara duyurulmasının da amaçlandığını kaydetti.

AGİFED Başkanı Baran, Anadolu kadınının girişimci ruhunu harekete geçirmek, Anadolu'dan doğan bu sinerjiyi ve birlikteliği yarına taşımak, karar alma mekanizmalarında temsil gücünün artırılması ve yönetimde daha fazla yer alma amaçlarını taşıyan 3. Anadolu Kadın Girişimciler Zirvesi'ne ülkenin bütün girişimci ve işkadınlarının davetli olduğunu sözlerine ekledi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 15:36:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?