2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kadın girişimciler Adana'da buluştu

Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğinde düzenlenen "Kadın Girişimci Buluşmaları '08" toplantılarının 2.'si Adana'da gerçekleştirildi.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Hilton Oteli'ndeki toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bu toplantıların amacının kadın girişimcileri temel konularda bilgilendirmek ve kendi işleri için yeni fırsatlar yaratmaları konusunda onları teşvik etmek olduğunu belirtti.

Bu inançla yıl sonuna kadar 500'den fazla kadın girişimciyle buluşmayı planladıkları toplantılara Eskişehir ve Adana'nın ardından Kayseri, Samsun ve İzmir'de devam edeceklerini kaydeden Karadere, "Kadın girişimcilerimize daha fazla eğitim desteği sağlayarak, Türk ekonomisinin katlanarak büyümesine katkımız olacağına inanıyoruz. Kadınlarımızın toplumdaki, ailedeki rolü ne kadar önemli ve yapıcıysa, kadın girişimcilerimizin ekonomideki rolünün de o kadar önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç da, Türkiye'nin çok ciddi bir girişimcilik potansiyeli olduğunun altını çizerek, "Kadın Girişimciliği: Tutum ve Davranış Araştırması" sonuçlarına göre bu potansiyelin kadınlarda yüzde 40 oranında tespit edildiğini kaydetti. Bu potansiyelin, Avrupa'ya örnek teşkil edecek ve bir kaldıraç etkisi yaratacak nitelikte olduğunu vurgulayan Onanç, "Dolayısıyla kadın girişimciliğini artırmak ve kadın girişimcilerin yollarına devam etmelerini sağlamak üzere Eskişehir'de birincisini, Adana'da ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu toplantıların çok büyük önemi bulunuyor" diye konuştu.

Garanti KOBİ Bankacılığı Koordinatörü Cenk Kaan Gür ise, kadının ekonomiye katkısının ülkelerin gelişmişlik düzeyi üzerinde önemli etkisinin olduğunu bildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki kadın girişimcilerimizin özelliklerini inceledik. Kadınların; finansman desteğinin yanı sıra yönetim ve danışmanlık desteklerine de ihtiyaç duymasından hareketle 2006 yılında 'Kadın Girişimci Destek Paketi'ni kadın girişimcilerimizin hizmetine sunduk. Ekonomiye katkıda bulunan kadın girişimci sayısını artıracak, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı amaçladık. Paketimizin, kadın girişimcilerin dünyada rekabet edebilir düzeye gelmelerine yardımcı olacağına inanıyoruz."

Açılış konuşmalarının ardından "İşimi Nasıl Büyütürüm" ve "Büyüme Fırsatları" konulu iki ayrı panel gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 19:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?