3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kadın girişimcilere destek

Kadınları girişimci olabilmeleri için gereken bilgi ve becerilerle donatmak üzere hazırlanan Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında Adana'da eğitim çalışmalarına başlandı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda başlayan ve AB Proje Eğitmeni Dr. Esmeray Yoğun Erçen ile Proje Asistanı Sema Kartalmış nezaretinde gerçekleştirilen 10’ar günlük eğitim toplantıları, taleplere uygun olarak sabah ve öğleden sonra iki ayrı grup halinde yapılıyor.

AESOB Başkan Vekili Selahattin Çırak, günün ilk toplantısında yaptığı konuşmada, girişimci olmak ya da işini geliştirmek isteyen kadınlar için bu projenin büyük bir fırsat olduğuna işaret ederek, “Verilecek hizmet ve eğitimler sayesinde, kadınlar iş hayatındaki fırsatları ve engelleri tanıyabilecekler; engellerle nasıl başa çıkacaklarını ve nasıl doğru karar verebileceklerini öğrenecekler. Halihazırda kendi işini yapmakta olanlar ise kendileri için önemli olan konularda sürekli danışmanlık hizmetinden faydalanarak işlerini büyütebilecekler. Kadın girişimciliğinde Adana’yı birinci sıraya taşımalıyız. Bu konuda sizlere güveniyor ve inanıyorum. Eğitiminiz şimdiden hayırlı olsun, başarılar diliyorum” dedi.

AB Proje Eğitmeni Dr. Erçen de, proje kapsamında 100’e yakın çok farklı meslek grubuna dahil kadınların iş hayatında istihdamını artırmak, iş hayatına atılmaları için de gerekli girişimcilik eğitimini yürüteceklerini belirtirken, ”Eğitim sayesinde bir işletme kurulurken neler lazımsa; finansal kaynak, insan kaynakları, muhasebesi, pazarlaması ile bütün boyutlarını tartışmış olacağız. Daha da önemlisi kadınların bu konudaki özgüvenini güçlendireceğiz. Adana’nın çok farklı yerlerinden gelerek; seramik, takı, ev tekstili, yemekçilik, masaj gibi çok farklı meslek grubundan işini geliştirmek ve işini kurmak isteyenler var. 10 günün sonunda ikinci iki grup gelecek, 20 günün sonunda 4 ayrı grup eğitilmiş olacak. Her bir grupta 25-30 kadın var. Katılım sonunda herhangi bir sınav olmaksızın odamızın bir sertifikasını alacak. Kadınların kazancı kendilerini tanıyacak ve neler yapabileceklerine, neleri yapamayacaklarına bakacaklar. Kuracakları işlerde daha rasyonel ve gerçekçi olacaklar, piyasada bunu uygularken daha doğru çözümler üreten adımlar atacaklar. Böylece dükkanlarının kapanma olasılığı da azalacak” diye konuştu.

Avrupa Birliği’nin finansal destek sağladığı 4.5 miyon euroluk Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri tarafından 25 ilde Temmuz 2007’den bu yana uygulanıyor ve Kasım 2008’e kadar devam edecek. Proje kapsamında, 2008 yılının sonuna kadar Türkiye çapında 4 bin 500 kadının bu hizmetlerden yararlanması bekleniyor.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 17:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sibel Sorallı IP: 88.226.251.xxx Tarih : 20.04.2008 21:36:48

Yurtdışında yaşayan bir Adanalı olarak böyle gelişmeleri duymak bizleri mutlu ediyor. Genç eğitmenarkadaşa teşekkür eder başarılar dilerim