4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kadın girişimcilere eğitim

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ile Çukurova Rotary Kulübü işbirliğinde, 32 mikro işletme sahibine pazarlama, satış ve tanıtıma yönelik eğitim verildi.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi kapsamında Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitim seminerine 32 işletme sahibi katıldı.

Eğitimin başlaması nedeniyle düzenlenen açılışta konuşan Çukurova Rotary Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Büyükiz, daha önce olduğu gibi bugünkü süreçte de Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi’ne ellerinden gelen desteği vermeyi sürdüreceklerini belirtirken, projeye destek olan Adana ESOB adına Başkan Kazım Barışık, ESOB Genel Sekreteri Sema Kartalmış ile Proje Direktörü Belda Yeşil’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi Adana Merkez Direktörü Belda Yeşil de, 2008 Nisan ayından bugüne devam eden proje kapsamında Adana’da yaklaşık 700 kadının eğitim aldığını, bunlardan 550’sine iş kurmak, 165’ine de iş geliştirmek üzere eğitim verildiğini belirtti.

Yeşil, “Biz eğitimleri her ay farklı sivil toplum kuruluşları ya da kurumlar ile ortaklaşa yapıyoruz. Herhangi bir sorununuz olduğunda, ESOB olarak sizlere hizmete açığız. Finansal desteği olanların iş fikirlerini değerlendiriyor, onları ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. Ama bizim direkt finans sağlamamız söz konusu değil” dedi.
Yeşil, yeni süreçte genel temel muhasebe ve finans konularında eğitim verileceğini belirtti.

AB İş Geliştirme Merkezi Direktör Yardımcısı Serap Gültekin ise, mikro işletme sahiplerine AB-Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Konfederasyonu (TESK) işbirliğini anlatırken, geçmişte elde edilen başarılar ışığında yeniden başlatılan eğitimlerin ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da büyük ilgi gördüğünü ve hedeflenen sayıların katlandığını belirtti.

Seminere, işini geliştirmek isteyen kadınların geldiğine dikkat çeken Gültekin, herkesin girişimci olamayacağını, girişimcilik için önce özgüven geliştirmek gerektiğini ifade etti.

Gültekin, “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'ni biz Türkiye’de 25 ilde yürütüyoruz. Ülkemizde kadın girişimci ve kadın çalışan sayısı çok düşük. Kadınlarımızın da erkekler kadar iş hayatında rol oynaması lazım. Çünkü, sadece erkeğin kazancı bir evin geçimine yetmiyor. Onun için kadınların da çalışma hayatına girmesi gerekiyor. Girişimcilerin öncelikle pazar ve iş planlamayı iyi bilmesi gerekir. Duyarsın unutursun, görürsen hatırlarsın, yaparsan öğrenirsin. Girişimcilik için kendine güveneceksin, uzun vadeli plan yapacaksın, medeni cesaretin olacak” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?