3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kadın mahkumlara barış semineri

Adana'da bulunan Karataş Kadın Kapalı Cezaevi'nde, "Şiddetten Uzak Barış Eğitimi" konulu seminer düzenlendi.


Adana Kadın Kuruluşları Birliği ve Adana Barosu Kadın Hukuk Komisyonu'nun işbirliğiyle düzenlenen seminerde konuşan Adana Barosu Kadın Hukuk Komisyonu Başkanı Şefika Ekizoğlu, kadınların karşılaşabileceği aile içi ihtilaflarda avukat desteği vereceklerini belirtti. Ekizoğlu, özellikle aile içi cinsel istismarlar konusunda da kadınların kendilerine başvuruda bulunmaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade etti.


Konuşmacılardan Dr. Violet Bağçuvan ise, "İnsanlar akademik olarak eğitim alabilirler, ancak karakter ve kişilik eğitimi almadıkları sürece devamlı egolarıyla hareket ederler. İnsanlarda 'Ben' yerine 'Biz' kavramının oluşması gerekir. Barış kavramının oluşması beyinden başlıyor. Olumsuzlukları olumluya dönüştürme çabasında olmalıyız. Sorunların çözümüne karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak ulaşmalıyız. Kendimize güvenmeliyiz ve karamsarlıktan çıkıp umuda doğru yol çizmeliyiz" dedi.


Semineri oldukça yararlı bulduklarını dile getiren mahkumlar, cezaevinde kalanlara yönelik toplumda oluşan önyargıların da değişmesi gerektiğini belirttiler. Bir kadın mahkum, "Böyle bir seminer bize daha önce verilmiş olsaydı, şimdi biz buralarda olmazdık" diye konuştu.


Konuşmaların ardından cezaevini gezen davetliler, yanlarında getirdikleri hediyeleri kadın mahkumlara dağıttı. Semineri Karataş Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman, Cezaevi Savcısı Hakan Uyar, Cezaevi Müdiresi Ümran Yavuzyılmaz ve Karataş İlçe Müftüsü Hüseyin Öztürk de izledi.
Bir yıl boyunca devam edecek proje kapsamında mahkumlar ayda bir defa düzenlenecek olan seminerlere katılacak.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 23:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?