4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kadın tacirlerinin eline mi düştü?

Diyarbakır'da 9 çocuklu bir ailenin 16 yaşındaki kızının, kuaförde çalışırken tanıştığı Adanalı bir kadın tarafından fuhuş yaptırılmak üzere kaçırıldığı ileri sürüldü.

Diyarbakır'da Devlet Su İşleri'nde (DSİ) çalışan ve 9 çocuklu İhsan A.'nın 7 kızından biri olan 16 yaşındaki A.A. 22 Haziran'dan bu yana kayıp. 12 gündür her yerde kızını arayan çaresiz baba, kızına bir türlü ulaşamadı.

Çocuğunun biranda kaybolmasıyla dünyası yıkılan baba İhsan A. kızının ortaokuldan sonra çok ısrar etmesine rağmen okumadığını bu nedenle bir kuaförün yanında çalışmaya başladığını belirterek, "Meslek öğrenmesi için bende çalışmasına izin verdim. Ama önce okuması için çok mücadele ettim. Ancak bir türlü okumadı. Onun üzerimdeki elbiseyi satar yine okuturdum ama okumadı" dedi.

Kızının kuaförde çalışırken kendinden yaşça büyük olan 27 yaşındaki N.T isimli birisiyle arkadaşlık kurduğunu iddia eden İhsan A. , "Kızım kuaföre başladıktan sonra sürekli bu kadın ile gezmeye başladı. Hatta kadın bizim eve bile gelirdi. Bizde kadına çok güvenmiştik. Kadın Adanalıydı. Kocası ise Diyarbakırlıydı ama boşanmışlardı. Son günlerde sürekli kafa kafaya verip konuşuyorlardı. Biz yanlarına gittiğimiz zaman konuyu hemen değiştiriyorlardı" diye konuştu.
İhsan A., 22 Haziran günü kızının kuaföre gidiyorum diye çıktığını ve bir daha dönmediğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Kızım kaybolduktan sonra onunla en çok vakit geçiren N.T.'yi aradık ama onu da bulamadık. Kızımın kaybolduğu gün o kadında ortadan kayboldu. Kızımı o kadının kandırdığını ve kaçırdığını düşünüyorum. Kızımı kötü yola sürüklemek için kandırıp götürdüğünü düşünüyorum. İnşallah bu düşündüğüm olmaz. Kızım sağ salim bulunur."

Kızının kaybolmasının ardından hemen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğunu anlatan İhsan A., "Bundan birkaç gün önce kızımı Leyla Dolu sahte ismiyle Adana'da bir otelde görmüşler. Polis bana böyle bir bilgi verdi. Çalıştığım için kızımı aramaya da gidemiyorum. Ama devletimize ve polis güçlerimize güveniyorum kızımı bulacaklar" dedi.
Kızına çağrıda bulunan çaresiz baba, şöyle devam etti:

"Kızım sen bir hata yapıp evi terk etmiş olabilirsin. Ama bu ev senin evin istediğin zaman gelebilirsin. Annen ve kardeşlerin gittiğin günden beri perişandır. Sen bizim canımız ciğerimizsin. Seni kimin kandırdığını biliyorum. Ne olur o kadından kurtul ve evine geri dön."
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:00:24
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 11:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?