2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kadına şiddete hayır günü kutlanıyor

Adana Kadın Kuruluşları Birliği Dönem Sözcüsü Ferah Nalcı, kadına şiddeti önlemenin tek yolunun eğitim olduğunu söyledi.

Nalcı, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü nedeniyle Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında Sosyal Hizmetler tarafından 609 kadınla yapılan bir araştırma sonucuna göre bunların sadece yüzde 3’nün şiddet görmediği, yüzde 46.8’nin az, yüzde 34.6’sının orta, yüzde 15’nin de sık sık ve ağır şiddete maruz kaldığının tespit edildiğini belirtti. Kadınların istemediği şeylerin zorla yaptırılmasının şiddet olduğunu kaydeden Nalcı, "Atılan laf, elle taciz, bakış, hakaret, dışlama, siyasette yer vermeme, memuriyette kısıtlama da şiddettir. Ülkemizde şiddet, yalnızca kadına değil, çocuğa, yaşlıya, hastaya, personele, hayvanlara, aklımıza gelebilecek her şeye herkes tarafından uygulanmaktadır" dedi.
Toplumlarda şiddeti önlemenin tek yolu eğitim olduğunu belirten Nalcı, devletin bu konuda, okullarda ciddi bir eğitim programı uygulaması gerektiğini vurguladı.

adana
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 13:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?