4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kadına yönelik şiddete ortak tepki

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE ORTAK TEPKİ

Adana Kadınlar Platformu üyeleri, kadınlara yönelik şiddeti protesto etti.

Ahmet Kalfa Kültür Sokağı'nda bir araya gelen platform üyeleri, kadınlara yönelik şiddetin devam ettiğini savundu. Grup adına açıklama yapan Reyhan Kayışlı, basına ve adli makamlara son zamanlarda birbirinden çarpıcı şiddet ve istismar vakalarının yansıdığına dikkat çekti. Kayışlı, "Gün geçmiyor ki, medyada bir kadın katliamı veya kadına yönelmiş bir şiddet haberi yer almasın. Ağustos ve Eylül ayları içerisinde de yine onlarca kadın katledildi, işkence gördü ve çeşitli biçimlerde şiddete maruz kaldı.

Kadına yönelik şiddet olaylarının daha binlercesi basına ve adli makamlara yansımamaktadır. Çünkü güvenlik güçleriyle yargı makamlarının, kadına yönelik, özellikle aile içi şiddet olaylarında erkek egemen düşünce tarzıyla takındıkları aileyi korumaya yönelik tavır ve verdikleri kararları, kadınların hayatlarına mal olmakta bu nedenle de kadınlar bu makamlara güven duymamaktadır" diye konuştu.

Şiddetten korunmak için yetkili makamlara başvuran kadınların ise ya kolluk güçlerince babalarına veya kocalarına teslim edildiğini veya yargılama makamlarınca haksız bulunduklarını savunan Kayışlı, "Biz kadınlar olarak erkek egemen zihniyetle şekillenmiş sistemin tüm araçlarına karşı örgütlü mücadelemize devam edeceğimize ve kadına yönelen şiddetin hiçbiri türene geçit vermeyeceğimizi bunların tekrar söylüyoruz. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için de acil olarak kadın sığınaklarının sayısının arttırılmasını, bunların yönetiminin kadınlara verilmesini talep ediyoruz" dedi. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:49:03
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 16:08:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?