4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kadınlar, şiddeti balonla uçurdu

KADINLAR, ŞİDDETİ BALONLA UÇURDU

Adana'da kadınlar, üzerinde "Kadına karşı şiddete hayır" yazılı balonları uçurdu.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Adana Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Meclisi (AKDAM) üyeleri "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü" nedeniyle basın açıklaması yaptı. Üyeler, açıklama öncesi üzerinde "Kadına karşı şiddete hayır" yazılı balonları uçurdu. Balonların uçurulmasının ardından AKDAM Başkanı Münire Dağ, Türkiye'de ve dünyada kadınların her türlü şiddete maruz kaldığını söyledi.

Dağ, Türk Ceza Kanunu'nda bulunan "haksız tahrik" düzenlemesi nedeniyle bir çok kadın cinayetinde faillerin haklı duruma düşürüldüğünü belirterek, "Kadının beyaz tayt giymesi, işveli bir şekilde saat sorması, sıkça banyo yapması gibi iddialar hukuk sisteminde haksız tahrik nedeni olarak gösterilerek, failler devlet tarafından korunarak neredeyse ödüllendiriliyor" dedi.

AKDAM üyesi Gülşah Şeydaoğlu ise balonları, 25 Kasım'dan itibaren kadına karşı şiddeti uçurmak için havaya gönderdiklerini, bundan sonra kadına karşı şiddet olmamasını ümit ettiklerini söyledi. Kadınlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

KADINLAR, ŞİDDETİ BALONLA UÇURDU
KADINLAR, ŞİDDETİ BALONLA UÇURDU
KADINLAR, ŞİDDETİ BALONLA UÇURDU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 12:32:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 16:29:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?