4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kadınlar meydanlara indi

Adana'da, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" nedeniyle düzenlenen mitinge erkeklerin katılmasına Miting Tertip Komitesi izin vermedi. Alana girişlerine izin verilmeyen bir grup erkek, mitingi uzaktan izledi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilere üye yaklaşık 3 bin kadının katılımıyla düzenlenen miting, Mimar Sinan Açık Hava Gösteri Merkezi önünden yürüyüşle başladı. Grup üyeleri, çeşitli sloganlar atarak Uğur Mumcu Meydanı'na kadar geldi. Kadınlar, olağanüstü tedbirlerin alındığı mitingde üst aramasından sonra alana girdiler. Emniyet güçleri, Miting Tertip Komitesi'nin kararı gereği erkeklerin miting alanına girmesine izin vermedi. Burada özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Miting Tertip Komitesi Başkanı Sevil Aracı, yaptığı konuşmada, kadınların çeşitli nedenler öne sürülerek şiddete maruz bırakıldığını belirterek, bu duruma izin vermeyeceklerini söyledi. Aracı, kadınların toplumun en çok mağdur edilen kesimi olduğunu savunarak, ''Kadın bedeni bir cinsel obje olarak her alanda kullanılıyor. Siyasette hak ettiği yeri bulamayan kadınlar, insanca yaşama hakkını elde etmek istiyor. Biz kadınlar bugüne kadar mahrum edildiğimiz her şeyi istiyoruz" dedi.
Aracı'nın konuşma metni daha sonra Kürtçe olarak okunurken, gruptakiler Türkçe ve Kürtçe "Kadına uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Miting, sanatçı Şilan'ın Kürtçe söylediği şarkılarla ve halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 22:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?