3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kadınlara girişimcilik eğitimi

Adana'da, "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" kapsamında Nisan ayından bu yana yaklaşık 500 kadına eğitim verildiği bildirildi.

"Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi" Adana Merkez Direktörü Belda Yeşil, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Çukurova Rotary Kulübü işbirliğiyle düzenlenen "İş Kurma Eğitimi"nin açılışında yaptığı konuşmada, projenin Nisan ayından bu yana devam ettiğini anımsatarak, Adana'da yaklaşık 500 kadının eğitim aldığını, bunlardan 350'sine iş kurma, 150'sine de iş geliştirme eğitimi verildiğini belirtti.

Eğitimleri her ay farklı sivil toplum kuruluşları ya da kurumlarla ortaklaşa gerçekleştirdiklerini ifade eden Yeşil, eğitimlerde devamsızlık hakkının 1 gün olduğunu, 2 gün devamsızlık yapanlara sertifika verilmediğini kaydetti.

Kursiyerlere de seslenen Yeşil, "Herhangi bir sorununuz olduğunda, ESOB olarak sizlere hizmete açığız. Alacağınız bu sertifikalar, iş kurma aşamasında, ESOB'a kayıt olurken, kayıt ücretinin önemli bir bölümünü ödeme külfetinden de kurtarıyor. Finansal desteği olanların iş fikirlerini değerlendiriyor, onları ilgili kurumlara yönlendiriyoruz. Ama bizim direkt finans sağlamamız söz konusu değil" dedi.
Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Tamer Büyükyılmaz da, daha önceki yıllarda yaptıkları gibi bundan sonraki süreçte de "Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi"ne ellerinden gelen desteği vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Büyükyılmaz, "Umarım, bu programın sonunda amacımıza ulaşırız, herkes de beklentilerinin karşılığını alır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan seminerde konuşan AB İş Geliştirme Merkezi Direktör Yardımcısı Serap Gültekin, herkesin girişimci olamayacağını, girişimcilik için önce özgüveni geliştirmek gerektiğini belirterek, "Biz bu projeyi Türkiye'de 25 ilde yürütüyoruz. Ülkemizde kadın girişimci ve kadın çalışan sayısı çok düşük. Kadınlarımızın da erkekler kadar iş hayatında rol oynaması lazım. Çünkü, sadece erkeğin kazancı bir evin geçimine yetmiyor. Onun için kadınların da çalışma hayatına girmesi

gerekiyor. Girişimci olmak için öncelikle pazar ve iş planlamayı öğrenmek gerekir. Duyarsın unutursun, görürsen hatırlarsın, yaparsan öğrenirsin. Girişimcilik için kendine güveneceksin, uzun vadeli plan yapacaksın, medeni cesaretin olacak" ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Adana Rotary Kulübü Toplum Merkezi (ARTEM) Tesisleri'nde bu sabah başlayan ve 5 gün sürecek olan "İş Kurma Eğitimi"ne 50 kursiyer katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?