2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kadınlara girişimcilik ruhu

Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (Adana ESOB) birlikte yürüttüğü Avrupa Birliği destekli “Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi” kapsamında 35 kadına “Girişimcilik Ruhunu Geliştirme” eğitimi veriliyor.

Kadınlara kendi işlerini kurmak ve yürütmek için gerekli bilgi ve becerilerin aktarıldığı, İŞKAD binasında gerçekleştirilen kursla ilgili bilgi veren İŞKAD Başkanı Ferdane Bayıldıran, hanımların isteğini gördükten sonra kursun olumlu sonuçlanacağına yürekten inandığını söyledi. Bayıldıran, “Ben inanıyorum ki buradan çok güzel ortaklıklar çıkacak. Çok güzel iş yeri planlarımız çıkacak. Ben bu konudan çok umutluyum. Biz buradan şirketleşmeden ayrılmayacağız. Eminim ortaklıklar oluşacak. Kursa katılan hanımlar evde oturmak değil, iş dünyasının içinde olmak istiyorlar. Arkadaşlarımızın böyle rağbet etmesinden son derece mutluyum. Bir kurs açtığımızda bu kadar rağbet olacağını düşünmüyordum. 20 kişi bulabilirsek şükredecektim. Şimdi gördüğüm tablo kadınlarımız adına beni çok duygulandırıyor. Galiba bundan sonra yeni yeni kurslar da düzenleyeceğiz. Kadınlar çalışmak, üretmek istiyorlar. Bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Kurs eğitmeni ABİGEM Danışmanı Serap Gültekin ise, Adana’da kursa katılan kadınların derslere ilgisinden ve katılımlarından çok memnun olduğunu ifade etti.

İŞKAD Yönetim Kurulu üyeleri de, kurs süresince zaman zaman derneğe gelerek kursiyerlerin motivasyonunu artırmaya çalışıyor.

1 hafta sürecek kurs sonunda katılımcılara sertifikaları verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 11:56:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?