2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kadınların iç giyim tarzı değişti

Son yılların modası düşük bel pantolonların, kadınların iç giyimini değiştirdiği, genç kadınların atlet yerine çıtçıtlı badiye, diz donu yerine kısa tayta yöneldiği bildirildi.

Adana Giyim Markaları Derneği (AGİMAD) ve Obje Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ayyıldız, genç kadınların dantelli, dar ve desenli iç giyim yerine rahat ve sade iç giyime; genç erkeklerin ise slip yerine boxera yöneldiğini ifade etti. Ayyıldız, genç neslin daha bilinçli bir tüketici olduğunu, nostalji ve gösteriş yerine rahatlığı, sağlığı ve sadeliği düşündüğünü kaydetti.

Ayyıldız, pantolon, ayakkabı, çanta ve gözlükte olduğu gibi iç çamaşırında da son yıllarda dikkati çeken nostalji tutkusunun 45 yaş üstü kadınlarda devam ettiğini, ancak gençlerin bu tercihlerden uzaklaştığını belirterek, "Yaşı 18 ila 45 arasında olan genç kadınlar, 1950-60'lı yıllardan kalan dantelli, dar, jartiyerli ve desenli iç giyim yerine rahat ve sadeliği tercih ediyor. Genç kadınlar ayrıca, ileri yaştaki kadınların parlak ve canlı renk tercihlerinin aksine, gizemli renkler olarak tanımlanan
siyah, gri, lacivert ve beyaza yöneliyor. Vücudu rahatsız etmeden saran likralı kumaşlar da gençlerin gözdesi oldu" dedi.

Son yıllarda düşük bel pantolonların moda olmasıyla birlikte buna paralel olarak kadınların iç giyim tarzının da değiştiğine dikkat çeken Ayyıldız, şunları söyledi:
"Daha önce iç çamaşırı olarak 'diz donu' denilen paçalı iç çamaşırı ve dantelli atlet tercih eden kadınlar, düşük bel pantolonun yaygınlaşmasıyla birlikte çıtçıtlı badiyi tercih etmeye başladı. Genç kadınlar düşük bel giydiğinde açıkta kalan bel kısmını kapatmak için külot özelliğinde olan çıtçıtlı badiyi tercih ediyor. Ayrıca, yüzyıllardır kullanılan ve 'paçalı don' da denilen diz donunun yerine de kısa tayt kullanılıyor."
Ayyıldız, genç kadınlar gibi genç erkeklerin de düşük bel pantolon giydiğini ve bu nedenle organik kumaştan yapılmış boxer ile transparan iç çamaşırlarına yöneldiklerini vurguladı.

Organik çamaşırların, tamamen doğal metotlarla yetiştirilen pamuktan üretildiğini ve yetiştirilmesi sırasında herhangi bir kimyasal madde takviyesi yapılmadığını belirten Ayyıldız, özellikle alerjik bünyelerde mutlaka kullanılması gereken organik çamaşırların sağlıklı yaşamı da desteklediğinin altını çizdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 10:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?