4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kağıtçının ölümünde ihmal iddiası

Adana'da tüberküloz rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildikten bir gün sonra hayatını kaybeden kağıtçının ölümü yargıya taşınıyor.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 yıldır sokaklarda yaşayan ve kağıt toplayarak geçimini sağlayan Sinan Çuhadar (42), tüberkülozdan (verem) dolayı fenalaşınca Adana Atık Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinin Adana Valiliği'ne yaptığı girişimler sonucunda tedavi edilmesi amacıyla hastaneye kaldırıldı. Çuhadar, yaklaşık 15 gün tedavi gördüğü hastaneden önceki gün taburcu edildi.

Adana Atık Toplayıcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sadullah Leventoğlu, Çuhadar'ın hastaneden çıkarıldığını öğrendikten sonra kendine sahip çıkarak derneğin Döşeme Mahallesi'ndeki deposuna getirdi.

Kendi imkanlarıyla Çuhadar'a yatacak bir yer ayarladıktan sonra depodan ayrılan Leventoğlu, sabah depoya gittiğinde Çuhadar'ın cesediyle karşılaşınca durumu polise bildirdi. Belediye tabibi, Çuhadar'ın ölümünün doğal yollardan olduğunu belirtirken, cenazesi mezarlık morguna kaldırıldı.

Çuhadar için bugün dernek binası önünde bir tören düzenlendi. Törende konuşan Dernek Başkanı Sadullah Leventoğlu, 15 yıldır tanıdığı ve beraber yaşadığı arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü taşıdığını belirterek, "Arkadaşımızı 15 gün önce Adana Valisi İlhan Atış sayesinde Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ne yatırdık. Arkadaşımız sağlıksız ortamlarda çalışıp çöp topladığı için verem hastalığına yakalandı. Sinan arkadaşımız bu hastalıktan ölen ilk arkadaşımız değil. Sinan 100. arkadaşımız. Artık başka Sinanlar ölmesin, bize belediye sahip çıksın" diye konuştu.

Arkadaşının hastaneden taburcu olmak istememesine rağmen taburcu edildiğini ileri süren Leventoğlu, "Kağıt toplayanlar toplumda ikinci insan muamelesi görüyor. Arkadaşımız 15 gün hastanede yattı. Tedavisi devam ederken hastaneden taburcu ettiler. Bir hasta iyileşmeden taburcu edilir mi? Arkadaşımın evi de olmadığı için taburcu edildikten sonra soğukta hastanenin önünde kartonların içine sığınmış. Benim haberim olur olmaz yanına gittim. Daha sonra dernek binasına getirdik. Yatacak yer ayarladık, ama sabah geldiğimizde Sinan ölmüştü. Hastaneden taburcu edilmese belki bugün yaşayacaktı. Yatacak yeri olmayan ve hasta olan birisini nasıl taburcu ediyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

Sinan Çuhadar'ın uzun süredir hasta olduğunu ve bu hastalığı sağlıksız koşullarda yaşadığı için yenemediğini söyleyen Leventoğlu, şunları kaydetti: "Verem hastalığı iyi bir beslenme ister. Ancak Sinan beslenemiyordu. Bu nedenle de 42 yaşında hayatını kaybetti. Sinan'ın ölünce tek isteği vardı. O da kimsesizler mezarına gömülmemekti. Onun vasiyetini yerine getiriyorum bugün. Sinan'ı Buruk Mezarlığı'nda defnedeceğiz. Artık kağıtçı çocukların da kimsesi olacak."

Leventoğlu, Sinan Çuhadar'ın ölümünde hastanenin ihmali olduğu gerekçesiyle yarın dava açacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?