4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kahraman anne ve çocuklarına destek

Adana'da zihinsel engelli 3 kızına bakabilmek için onları eve kilitleyip işe giden 43 yaşındaki Selma Tecimen'in dramına ilk destek, Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İpek Kobaner'den geldi. Meclis, çocukların eğitimini üstlenme sözü verdi.

Yeşilyuva Mahallesi'nde hepsi zihinsel engelli olan 22 yaşındaki Fulya, 15 yaşındaki Sinem ve 11 yaşındaki Sezgi Serin kardeşlerin dramı, mutfak camının kırılmasıyla ortaya çıktı. Komşularının şikayeti üzerine olay yerine giden polis, kimseye ulaşamayınca çilingir çağırarak kapıyı açıp anne Tecimen'i de eve getirerek, 3 kız kardeşi sağlık kontrolünden geçirmek üzere hastaneye götürdü.

Çocuklarıyla birlikte hastaneye giden ve sağlık raporu alan anne Tecimen, polislerin çocukları SHÇEK'e bağlı yurda verme önerisini kabul etmedi. Her şeye rağmen engelli çocuklarına bakmak için çaba harcayan anne, gazeteler tarafından 'kahraman' ilan edildi.

Kahraman annenin dramını dinlemek ve çözüm bulmak için gelen ilk yetkili de bir kadın başkan oldu. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı İpek Kobaner, konsey üyesi Ahmet Çay ve Cengiz Kunt'u da alarak engelli çocukların bulunduğu eve gitti. Durumu yerinde inceleyen ve annenin dertlerini paylaşan Başkan Kobaner, Tecimen'in ağlamasıyla duygusal anlar yaşadı.

Öncelikli olarak çocukların eğitimi konusunda yardım edeceğini belirten Kobaner, 3 engelli kızı Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı'nın Rehabilitasyon Merkezi'ne götüreceğini ve beğenirlerse burada eğitime başlamalarını sağlayacağı söyledi. Hiçbir engeli bulunmayan ve mevsimlik işçi olarak 15 gün önce Antalya'ya çalışmaya giden Tecimen'in 24 yaşındaki oğlu Yusuf Tecimen için de Adana'da bir iş bulmak için çalışacağını belirten Başkan Kobaner, diğer ihtiyaçları için de aile ile sık sık görüşüp neler yapılabileceği konusunda destek vereceğini kaydetti.

Ağlamaya başlayan Tecimen'in elini tutan ve duygusal anlar yaşayan Kobaner, "Her şey yoluna girecek. Hepimiz birlik olacağız ve pırlanta gibi olan Fulya, Sinem ve Sezgi'ye sahip çıkacağız. Onlara hem eğitim hem de yaşamları konusunda destek vereceğiz" dedi.

Bu sırada yanına gelen Sinem ve Sezgi ile sohbet eden Kobaner, kızlara bir anne şefkatiyle sarılıp onlarla oyun oynadı.Ayrıca Seyhan Kaymakamlığı tarafından aileye bin TL verilirken, uygun bir evin kirasını karşılama sözü verildi. Kaymakamlık, aileye 3 ayda bir de 300 TL vereceğini açıkladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?