4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kahramanın anne babası zor durumda

Tunceli'de, 7 ay önce teröristlerce gasp edilen tankeriyle jandarma karakoluna intihar saldırısı düzenlenirken askerleri selektör yaparak uyaran ancak uzaktan kumandayla bombanın patlatılması sonucu kendisi şehit olan şoförün Adana'da yaşayan ailesi, 60 TL maaş bağlandığı için kömür yardımı alamadı.

 


Kahraman şoför Hüseyin Tamer'in (32) ölümünün ardından Sosyal Güvenlik Kurumu, Adana'nın Ceyhan ilçesinde yaşayan baba Hayrullah Tamer (59) ile anne Sevim Tamer'e 30'ar TL maaş bağladı.


Ceyhan'ın Yeşilbahçe köyünde oturan Hayrullah Tamer, oğlunun teröristlerce şehit edildiğini belirterek, "Bize bakan tek oğlum vardı. O da Tunceli'de teröristlerce öldürüldükten sonra bize bakacak kimse kalmadı. Devlet oğlumdan dolayı bana ve eşime 30'ar TL maaş bağladı. Bu maaş yüzünden daha önce aldığımız kömür yardımı kesildi. Kaymakamlık bu sene bize maaşımız olduğu için bedava kömür vermedi" dedi.


Anne Sevim Tamer ise oğlunun resmine sarılarak ağlarken, "Benim oğlum askerlerin hayatını kurtarmak için kendini feda etti. Benimde eşimin de şeker ve tansiyon rahatsızlığı var. Devlet bize her ay 30'ar TL maaş veriyor. Bu para da neyimize yetecek elimizde hiçbir şey yok. Kömür yardımı da alamadık. Benim oğlumun değeri bu kadar mıydı?" şeklinde konuştu.


Hayrullah-Sevim Tamer Çifti, devletin kendilerine yardım etmesini istedi.
23 Haziran 2007 tarihinde Tunceli`nin Ovacık ilçesindeki akaryakıt istasyonuna yakıt götürürken Tunceli'nin Bali Deresi mevkiinde tankeri durdurulan sürücü Hüseyin Tamer'in aracına bomba yerleştiren ve tankeri, karakola girdikten sonra patlatmak isteyen teröristler, kahraman şoförün selektör işareti ile amacına ulaşamamış içinde bulunduğu aracın uzaktan kumanda ile karakol dışında patlatılması sonucu şehit olmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 15:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?