2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kahvehanede antika pazarı

Adana'da küçük çaplı antikacılar, haftanın belirli günlerinde bir araya geldikleri Tespihçiler Kahvehanesi'nde oluşturdukları pazarda antika değeri taşıyan eşyaları sergileyip satıyor.

Kocavezir İş Merkezi karşısındaki Tespihçiler Kahvehanesi'nde oluşturulan pazarda tarihi değer taşıyan saat, yüzük, tespih, çakmak, kolye, gözlük gibi antika değeri olan eşyalar masalar üzerinde sergileniyor.

24 yıldır haftanın pazar, pazartesi, salı, çarşamba ve cumartesi günleri bir araya gelen antikacılar birbirinden ilginç eşyalara alıcı arıyor.

Çeşit zenginliğiyle kehribar, akik, oltu taşı gibi tespihlerin insan vücuduna sağladığı yarar ve sakinleştirici etkisi hakkında müşterilere bilgi veren antikacılar, önceki yıllara oranla satışların son haftalarda çok düşmesinden dert yandı.

Kahvehane sahibi Bahtiyar Kılıç, buraya gelenlerin çok güzel bir ortam oluşturduğunu ve iş yerini pazar görünüme kavuşturduklarını söyledi.
Müşterilerin kahve içinde ve dışarıda kurulan masalar üzerinde sergilenen ürünleri gönüllerince alıp inceleyebildiğini ifade eden Kılıç, artık kendisini de onlardan bir parça olarak gördüğünü belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 17:15:16
Güncelleme :29 Ekim 2008 Çarşamba 17:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?