4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kahvehanede sigara molası

Adana'da bir kahvehane işletmecisi, tiryaki müşterilerinin sigara içmelerini sağlamak amacıyla mola uygulamasına geçti.

20 dakikada bir uyarılan tiryakiler, oyunu bırakıp kahvehane karşısında oluşturulan bölümde hep birlikte sigara içiyor.
19 Temmuz'dan itibaren "dumansız hava sahasının" genişleyerek halka açık tüm kapalı mekanlarda tütün ve tütün mamullerinin kullanımının yasaklanmasının ardından tiryakilerin ve işletmecilerin yasağa uymada özen gösterdikleri gözleniyor. Adana'da da yasağın katı şekilde uygulandığı bir kahvehanede 20 dakikada bir tiryakileri uyaran işletmeci, onları kahvehanenin karşısında kurulan sigara içilen bölüme gönderiyor. Herkes oyunu bırakıp topluca küllük, sehpa ve şemsiyeden oluşan sigara içilen bölüme geçiyor. Bu duruma ilk önce alışamadıklarını belirten tiryakiler, şimdi uygulamadan memnun olduklarını dile getirdiler.


25 yıldır hem sigara hem de kahvehane tiryakisi olan 42 yaşındaki Hüseyin Çiftçi, sigara yasağının kendi sağlıkları açısından çok faydalı olduğunu ancak oyuna ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Çiftçi, kahvehanecinin sigara içmeye çözüm bulduğunu hem oyun oynadıklarını hem de sigara içmeye devam ettiklerini belirterek, "Oyun oynarken kahvehaneci sigara molası veriyor. Biz de bu sürede hep birlikte sigara içilir bölümüne giderek orada sigara içiyoruz. Daha sonra hep birlikte oyuna dönüyoruz" dedi.

Çiftçi, mola vermenin kendileri için de iyi olduğunu, akşama kadar oyun oynadıkları için hiç hareket etmediklerini, yasak sayesinde şimdi hareket etme imkanı bulduklarını kaydetti.


51 yaşındaki kahvehane sahibi Ali Açmaz ise, 10 yıldır kahvehane işletmeciliği yaptığını, sigara yasağını desteklediğini söyledi. Açmaz, sigara yasağıyla birlikte temiz bir havada çalışma imkanı bulduğunu belirtti. Sigara yasağıyla birlikte işlerinin azalmadığını aksine arttığını anlatan Açmaz, yasanın bereketiyle birlikte geldiğini ifade etti. Kahvehanede sigara içenlere "mola sistemi" getirdiğini kaydeden Açmaz, "Kahvehane tiryakileri oyun oynarken 20 dakikada bir sigara molası veriyoruz. Mola verince
kahvehanenin karşısına kurduğum sehpa, küllük ve şemsiyeden oluşan 4 kişilik sigara içilir bölümüne gidiliyor. Burada arkadaşlar sigarasını içip tekrar oyununa dönüyor. Ben zaman geldikçe arkadaşları uyarıyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2009 Pazar 11:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?