4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kahvehaneler anaokulu olacak

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında kentte anaokulu oranını artırmak için kahvehane, kafe, müstakil bir katlı evleri bile anaokulu yapmayı düşündüklerini söyledi.

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Milli Eğitim Bakanlığı'nın zorunlu eğitimi 9 yıla çıkarmak için harekete geçtiğini, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında 30 ilde 6 yaşındaki öğrencilerin anaokuluna alınmasının hedeflediğini söyledi. Uygulamanın 2010-2011 eğitim-öğretim yılında tüm Türkiye'ye yayılacağını belirten Büyükfırat, "Adana'da şu anda yüzde 30'larda olan anaokulu oranını, önümüzdeki yıl yüzde 40'lara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Anaokulunun bir çocuğun gelecek hayatı için çok önem taşıdığına dikkat çeken Büyükfırat, "Bu çağ yüzde 60-70 zeka gerçekleştiği bir çağdır. Bu çağda çocuklarımıza ne verirsek onu alıyorlar, aldıkları eğitimle hayat boyu başarı sağlıyorlar" diye konuştu.

Zorunlu anaokulu hedefine ulaşmanın pek de kolay olmadığını vurgulayan Büyükfırat, "Gönlümüzden geçen her çocuğumuza okul öncesi eğitim yaptırmaktır. Ama bizde bir yaş grubunda öğrencimiz çok. Bunun için öğretmen gerekli, bina gerekli, araç gereç gerekli. Bunların hepsi bir anda olmuyor. Ancak bu yıl hedeflerimizi koyduk. Buna ulaşmak için çok çalışacağız" dedi.

Adana'da anaokulu oranını artırmak için kahvehane, kafe, müstakil bir katlı evleri bile anaokulu yapmayı düşündüklerini anlatan Büyükfırat, "Çocukların geleceğini daha iyi hazırlamak ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılına hazırlanmak için mücadele ediyoruz. Bu uğurda prefabrik anaokulları da kuracağız. Böylece yüzde 30 olan anaokulu oranı yüzde 40'lara çıkacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de 6 yaşındaki öğrencilerin yüzde 44'ünün okula başladığını, uygulamanın gerçekleşebilmesi için 7 bin anaokulu ve 25 bin öğretmene daha ihtiyaç bulunduğunun altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Büyükfırat, "Adana'da da çok sayıda okula ve öğretmene ihtiyaç var. Türkiye genelinde uygulamaya geçmenin getireceği maliyet büyük. Pilot uygulamanın yapılacağı 30 il, okullaşma oranı yüksek olduğu için seçildi. Bu nedenle oralarda sorun olmayacak. Bizde sorun yaşamamak için okullaşma oranını artırmaya çalışıyoruz" dedi.

Büyükfırat, ailelere de çağrıda bulunarak şöyle devam etti:
"Anaokulu çağına gelmiş çocuklarınızı mutlaka okula gönderin. Çünkü bir çocuğun geleceğinin daha parlak olması için anaokulu çok önemli. Yapılan araştırmalara göre anaokuluna giden öğrenci gitmeyene göre ilköğretim ve ortaöğretim döneminde daha başarılı oluyor. Bu nedenle çocuklarınızı mutlaka en yakın anaokullarına gönderin."
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 11:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?