4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kahvehaneyi çatıya taşıdı

Adana'da sigara yasağıyla birlikte işleri durma noktasına gelen bir kahvehane işletmecisi, sigara tiryakisi müşterilerini kaybetmemek iş yerini çatıya taşıdı.

19 Temmuz'da sigara yasağının başlamasıyla birlikte işleri durma noktasına gelen bir kahvehaneci, sigara içen müşterilerini memnun edebilmek için kahvehaneyi çatıya taşıdı.

Sigara yasağından önce günde 350 çay satan kahvehaneci Şaban Kış (43), kapalı mekanlarda sigara yasağının başlamasıyla günde 50 çayı anca sattığını belirtti. İşlerin kötü gitmesiyle aklına bu fikrin geldiğini dile getiren Kış, 3 gün önce yetkililerden gerekli izni alarak kahvehaneyi çatıya taşıdığını kaydetti.

Kapalı mekan olan kahvehanede kimsenin oturmadığını vurgulayan Kış, polis, zabıta ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden gelen yetkililerin onayından sonra kahvehaneyi çatıya taşıdığını söyledi.

Kış, "30 senedir bu işin içindeyim. En sonunda yapacak bir şey bulamadım. Ya ekmeğimden olacaktım ya da dama çıkacağız. Ben damı tercih ettim. İnsanları dama çıkarttık. Bana göre güzel de bir şey yaptık" dedi. Kahvehanenin çatıya çıkmasıyla birlikte işlerde hareketlenme olduğu ifade eden Kış, yeni uygulama ile günde 150 çay sattığını belirtti. Kış, kahvehanenin dama çıkmasıyla birlikte sigaralarını rahatlıkla içen müşterilerden olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Çatıda sigaralarını rahatlıkla için müşteriler ise hallerinden oldukça memnun. Müşteriler, "Kahvehaneci arkadaş bizleri düşündüğü için teşekkür ediyoruz. Güzel bir uygulama. Kahvehaneci bizi damı açtığı için Türkiye'nin en iyi kıraathanecisi oldu. Sonunda bizi damlara da çıkardılar" ifadelerini kullandı.

Kahvehanenin çatıya çıkmasıyla birlikte müşterilerin memnuniyeti için serinleme formülleri de düşünülmüş. Çatıda müşterilerin ayağına hortumla su tutuluyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 11:39:13
Güncelleme :3 Ağustos 2009 Pazartesi 11:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?