4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kahveye girmediler, zehirlendiler!

Adana'da merkez Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı köyünde belediyenin haşerelere karşı kullandığı ilaçla hastanelik köylülerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Çukurova Belediyesi tarafından dün akşam haşere ile mücadele kapsamında yapılan ilaçlama çalışmasından kısa süre sonra mide bulantısı, kusma ve bayılma şikayeti gösteren yaklaşık 50 kişi dün götürüldükleri hastanelerde tedavi gördükten sonra taburcu oldu.

Cami minaresindeki hoparlörden anons yaparak köylüleri uyaran imam Mustafa Şahin (31), köylülerden birinin yanına gelerek sinekle mücadele sırasında sıkılan ilaçtan köylülerin zehirlendiğini söylediğini belirterek, "Benden köylüleri uyarmam için anons yapmamı istedi. Ben de köylüleri anons yaparak, ilaçlamadan etkilenen köylülerin köy meydanına gelecek ambulansın yanına gitmelerini bu süre içinde zehirlenemeye karşı yoğurt yemeleri ve ayran içmeleri konusunda uyarı yaptım" dedi.

İlk defa başlarına böyle bir olayın geldiğini söyleyen köylülerden Halis Kurtlar, ilaçlama ekibinin evlerinin önünden geçmesinden 3-5 dakika sonra midesinin bulandığını ve kusmaya başladığını belirterek, "Eşim fenalık geçirdi. Köye gelen ambulansla hastaneye götürdük. Tedavisinin ardından taburcu oldu. İlaçlama sırasında köpeğimiz de zehirlenerek öldü" dedi.

İlaçlama yapıldığı sırada kahvehanede oturduklarını anlatan Hamza Kaltar da, "Arkadaşlarla otururken, belediyenin ilaçlama ekibi geçti. Bizden içeri girmemizi istediler. Biz de bugüne kadar böyle bir olay başımıza gelmediği için kahvehanenin içine girmedik. Ancak kısa bir süre sonra kahvehanedekiler mide bulantısı ve kusmayla birlikte rahatsızlanmaya başladı. 20-30 kişi birden fenalaştık. Yoğurt yedik, ambulanslarla hastaneye götürdüler, şu anda sağlık durumumuz iyi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 21:02:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?